Argentina Open, полуфиналиХуан Пабло Варияс – Камерън Нори 6-7(5), 4-6Карлос

...
Argentina Open, полуфиналиХуан Пабло Варияс – Камерън Нори 6-7(5), 4-6Карлос
Коментари Харесай

Алкарас и Нори стигнаха до финала в Буенос Айрес


Argentina Open, полуфинали

Хуан Пабло Варияс – Камерън Нори 6-7(5), 4-6

Карлос Алкарас – Бернабе Сапата Мирайес 6-2, 6-2

Карлос Алкарас се класира за финала на ATP 250 шампионата в Буенос Айрес след безапелационна победа над международния №74 Бернабе Сапата Мирайес. Оглавяващият схемата испанец още веднъж се показа на високо равнище и не остави никакви шансове на сънародника си и се приближи до своята втора купа в Южна Америка.

Негов конкурент в днешния край ще бъде вторият подложен Камерън Нори, който в профил Хуан Пабло Варияс.

Алкарас записа повече асове (3-1), като също по този начин не направи нито една двойна неточност в хода на мача. Шампионът от US Open завоюва 73% от точките си на първи сервис (24/33) и осъществя пет от седемте си брейкпойнта (71%), до момента в който Сапата Мирайес оползотвори един от двата си шанса за пробив.

Алкарас откри надзор върху играта през цялото време, като реализира ранен пробив и поведе с 3-1. Сапата Мирайес редуцира пасива си, само че международният №2 бързо си върна самодейността и още веднъж направи серия от три следващи извоювани гейма, приключвайки първата част при 6-2 в своя изгода.

Във втория сет съотношението на силите не се промени и Алкарас на процедура реши мача, реализирайки два следващи брейка за 4-1. Сапата Мирайес върна един от пробивите, само че международният №2 не даде повече геймове до края на мача и победи безапелационно с 6-2, 6-2 след 75 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР