Арестуваният във Великобритания на 7 февруари български гражданин Тихомир Иванчев

...
Арестуваният във Великобритания на 7 февруари български гражданин Тихомир Иванчев
Коментари Харесай

Българи в Лондон и руски тайни служби: Тихомир Иванов слагал тапети

Арестуваният във Англия на 7 февруари български жител Тихомир Иванчев публично беше упрекнат в шпионаж в интерес на Русия. Твърди се, че той е част от по-голяма мрежа от българи, основани в Обединеното кралство, които са правили наблюдаване на съответни хора и места.

38-годишният Тихомир Иванов Иванчев е от западния лондонски квартал „ Актън “, където живее и има бояджийски бизнес.

На Тихомир Иванчев му бе отказано да бъде пуснат под гаранция

След ареста при започване на февруари той е пуснат под гаранция, само че е арестуван още веднъж на 27 февруари, тъй като Кралската прокуратура е събрала задоволително доказателства, че има общо с към този момент задържаните други петима български жители предходната година.

Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова чакат правосъден развой на 28 октомври по обвинявания в шпионаж в интерес на Русия, следене и наблюдаване на хора и обекти, в това число осъществяване на отвличания.

Новият обвинен е Тихомир Иванчев на 38 години

Вчера Тихомир Иванчев се яви персонално в съда, където удостовери самоличността си. Следващото му дело е планувано за 15 март, като той остава в ареста след отвод за стартиране под гаранция.

Какво се знае за Иванчев – той е имал връзка с Ваня Габерова, която беше арестувана и упрекната предходната година. В предишното е имал спортна кариера в България и е прочут в средите на водните спортове като добър плувец.

„ В България нямаше съветско разузнаване. Имаше хора, приключили в Русия, с идейни усеща ", сподели някогашният сътрудник на БНР в Москва

Негови познати от българската диаспора във Англия споделиха за bTV, че се е занимавал с лепене на тапети, като негови клиенти са били „ богати хора “.

Припомняме, че за началник на шпионските интервенции се счита Орлин Русев, който е получавал дилемите от Ян Марсалек – австрийски жител, търсен в Германия, откакто беше обвинен в осъществяване на огромна финансова машинация. Смята  се, че в този момент той е в Русия.

Доказването на съветската връзка стана посредством комплицирана геометрия, сподели пред bTV журналистът от „ Белингкат “ Христо Грозев

Българската дипломатическа задача в Лондон следи деликатно развиването на случая, въпреки и никой от задържаните да не е търсил подпомагане от посолството.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР