Арестуваният у нас британският гражданин се съгласи доброволно да бъде

...
Арестуваният у нас британският гражданин се съгласи доброволно да бъде
Коментари Харесай

Британецът Дейвид Бодил е пожелал да бъде екстрадиран във Великобритания

Арестуваният у нас английският жител се съгласи непринудено да бъде предаден на британските управляващи . Тричленен състав на Плевенски областен съд прегледа наказателното дело по отношение на изгонването на Дейвид Бодил, който бе хванат в плевенското с. Любеново.

Срещу него има издадена Заповед за арест от Англия, защото е упрекнат по Закона за взривните субстанции, за което се планува наказване пожизнен затвор .

При разглеждането на делото за екстрадицията Дейвид Бодил употребява възможностт а непринудено да се съгласи да бъде предаден на британските власт и, което той персонално съобщи пред правосъдния състав.

Адвокатът му Жоро Нинов разясни по-късно пред публицисти, че в този случай законът планува следствието да продължи по Закона за взривните субстанции във Англия. По думите на юриста, персоналното решение за задържания е извънредно удобно за него , пред това да се води правосъдно дело, в случай че не пожелае да бъде екстрадиран. Според юриста разследваният е постъпил рационално.

Ден по-рано съда в Плевен наложи на Бодил мярка за неотклонение " Задържане под стража ", която той е обжалвал пред Апелативния съд във Велико Търново и тя не е влезнала в действие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР