Арестуваният с подкуп служител в спортното министерство е поискал парите

...
Арестуваният с подкуп служител в спортното министерство е поискал парите
Коментари Харесай

Арестите след големия скандал продължават Видео

Арестуваният с рушвет чиновник в спортното министерство е изискал парите от президента на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджит. БЛИЦ първи разкри кой е хванатият – Иван Иванов – наследник на именития щангист и олимпийски първенец Иван Иванов.

 

„ Срещу тези пари щели да му обезпечат 1,2 милиона лв. за образуване на европейско състезание следващата година и да не бъдат спирани в бъдеще финансирания на съответната федерация “, заяви заместител градският прокурор на София Христо Кръстев.

Парите били белязани, а служителят Иван Иванов е арестуван в постройката на бул. „ Васил Левски “. Синът на именития щангист работил като специалист в Дирекция „ Финансиране “ на спортното министерство. Той е арестуван със сумата от 62 хиляди лв..

На изключителния брифинг на прокуратурата беше обявено, че се чака да има и втори упрекнат. Разследването почнало откакто шефът на федерацията Ариф Маджид се оплакал в Антикорупционната комисия, че му желаят рушвет.

Към момента се разпитват очевидци и се установява дали има скица за корупция. В понеделник прокуратурата ще даде нов брифинг.

Министерството на младежта и спорта заяви по-рано, че арестуваното лице е на експертна служба и няма никакви управителни функционалности. От ведомството оказват цялостно подпомагане на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противопоставяне на корупцията.

БЛИЦ

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР