Арестуваният от спецчастта Кобра Иван Пачелиев - Дюмона излезе от

...
Арестуваният от спецчастта Кобра Иван Пачелиев - Дюмона излезе от
Коментари Харесай

Окончателно: легионерът от Орешник излезе от ареста

Арестуваният от спецчастта " Кобра " Иван Пачелиев - Дюмона излезе от следствения арест против гаранция от 5000 лв.. Ямболският областен съд удостовери в сряда изменената от тополовградските районни магистрати мярка за неотклонение на Дюмона. Решението е дефинитивно.
В интервенцията по задържането на 35-годишния войник от Френския задграничен легион в село Орешник участваха 80 служители на реда и жандармеристи, в това число и командоси от Специализирания отряд за битка с тероризма и елитната част " Кобра ".
През декември от израелското посолство подали сигнал до нашите служби, че Пачелиев се свързал с тях под подправена идентичност и изискал да реализира контакт с посланика. Бил направил схема с доста обстоен проект на синагогата в София. Така била формирана кореспонденция в Софийската районна прокуратура за опасност, а казусът поели от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” (ГДБОП). 
На 19-и предишния месец. трима чиновници на ГДБОП пристигнали в тополовградското селце. Свързали се с кметицата и тя ги отвела до къщата на Дюмона. Според полицията 35-годишният легионер ги посрещнал въоръжен, насочил оръжие и стрелял  във въздуха. Бопаджиите си тръгнали и докладвали за станалото. Така бил мобилизиран голям запас на Министерство на вътрешните работи. На 20-и т.м. Пачелиев бе задържан на 500 м от вкъщи си. Той отхвърля да е заплашвал бопаджиите и твърди, че не му се легитимирали. Затова ги помолил вежливо да си вървят./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР