Арестувани до 72 часа са трима души от Русе, сред

...
Арестувани до 72 часа са трима души от Русе, сред
Коментари Харесай

Разследват още трима полицаи от Русе за съпричастност към схемата за имотни измами

Арестувани до 72 часа са трима души от Русе, измежду които и служител на реда, по обвиняване за присъединяване в група, направила пет имотни измами.

Окръжната прокуратура в града проверява четири закононарушения – присъединяване в проведена незаконна група, машинация и две обвинявания за подправени документи. Групата е присвоила парцелите на умряли, които нямат наследници.

Това разгласи Радослав Градев, наблюдаващ прокурор от Русе.

По думите на Мирослав Маринов, представител на Окръжна прокуратура – Русе, се ревизира работата и на други трима служители на реда от ОД Министерство на вътрешните работи - Русе. Ще бъде открито дали те са част от тази група и дали имат дисциплинарни нарушавания, посочи той.

Измамната скица е работила от края на 2020 година досега. Инициалите на задържаните са А.Т.Д на 48 години, Д.С.В. на 43 години и Д.Д.Г. на 47 години. Последният е служител на реда от Русенското районно ръководство „ Две могили”, сподели Градев.

За осъществяване на подправените покупко-продажби са употребявани разнообразни нотариуси.

„ Обявявали са саморъчно направените завети в интерес на т.нар „ мулета”, които след това продават парцелите на действителни купувачи. За измамите са употребени подправени документи”, изясни Градев.

Маринов предложи хората да са извънредно прецизни какво подписват и с кого договарят. Да се осведомен и с нотариусите, които посещават и там, където се разпореждат с правата си, да бъдат извънредно деликатни.

Полицейската инспекция против участниците в схемата е била на 15 април 2024 година Тогава са направени 24 процесуални претърсвания и изземвания. Разпитани са над 20 очевидци. Служители на БОП, на „ Вътрешна сигурност” и на Министерство на вътрешните работи са сътрудничили по разплитане на случая, оповестиха от прокуратурата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР