Арестуваха служител на фирма, защитаваща търговски марки, събирал такса спокойствие,

...
Арестуваха служител на фирма, защитаваща търговски марки, събирал такса спокойствие,
Коментари Харесай

„Такса спокойствие”: Арестуваха с подкуп служител на фирма, защитаваща търговски марки

Арестуваха чиновник на компания, защитаваща търговски марки, събирал „ такса успокоение ”, оповестиха от полицията в Бургас.

Мъжът е арестуван сега, в който взимал 1500 лева на ръка от една от жертвите си. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване. 66-годишен софиянец е употребявал служебното си състояние за персонална полза.

 

Според контрольор Невен Рапов от „ Противодействие на корупцията “ в ОДМВР Бургас лицето е събирало такса от търговски обекти по Южното Черноморие.

„ След приемане на сигнала, той е арестуван във Варна. Открити са 1500 лв., които е изискал от собственичка на обект в Обзор, парите са били белязани. Работил е като чиновник на компания, която би трябвало да пази комерсиалните марки, само че е изискал полза за себе си. През 2022 година е получен първият сигнал, от този момент се събира информация “, изясни той пред NOVA.

 

По думите му сега се събират още данни за ощететените търговци.

„ Делото е под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас. Нямаме данни негови сътрудници да са забъркани в активността му. За такова закононарушение наказването е до 5 години затвор и санкция до 20 000 лв.. Вчера му беше предявено обвиняване и му беше наложена мярка парична гаранция “, разкри инспекторът.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР