Арестуваха четирима мъже, занимавали се с онлайн сексуална експлоатация и

...
Арестуваха четирима мъже, занимавали се с онлайн сексуална експлоатация и
Коментари Харесай

Арестуваха четирима онлайн педофили

Арестуваха четирима мъже, занимавали се с онлайн полова употреба и кибертормоз на деца, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Те са били в разнообразни области на България - Бургас, Варна и София и са имали разнообразни специалности.

Един от задържаните бил служащ на бензиностанция, различен бил чиновник на мобилен оператор, трети - моряк, а четвъртият е незает. В едно от конфискуваните устройства на моряка, чиновниците на ГДБОП открили няколко папки с голям брой фотоси на дребни деца, играещи си в морската градина в Бургас, следва определяне самоличността на сниманите деца.

Четиримата са тормозили деца от страната. Установено е, че за реализиране на първичните си контакти с набелязаните жертви те са употребявали главно Facebook, а след продобиване на доверието на жертвите, връзка продължавала посредством чат приложения.

След като сполучливо склонявали децата да споделят собственоръчно основаните от тях фотоси и видеа, започвал развой на изнудване за основаване на други сходни материали и даже оказване на напън за срещи онлайн.

За арестувания столичанин сигналът до антимафиотите бил получен от сътрудниците им от организацията за вътрешна сигурност на Съединени американски щати - Homeland Security Investigations. Те засекли преписка в чат приложението " KIK " по време на интернационално следствие с присъединяване и на управляващите от Нова Зеландия.

Служители на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП са причинители на арестите. Операцията е извършена под управлението на прокуратурата. От ГДБОП молят за повишен наставнически надзор по време на лятната почивка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР