Арестът на тримата души, в чието жилище бяха открити експлозиви,

...
Арестът на тримата души, в чието жилище бяха открити експлозиви,
Коментари Харесай

Планираните взривове в Париж били предотвратени случайно

Арестът на тримата души, в чието жилище бяха открити експлозиви, стана с помощта на щастлива случайност, съобщи Би Би Си.

Френският вътрешен министър Жерар Коломб през днешния ден разкри детайлности към задържането, осъществено през вчерашния ден в предградието на Париж Вилжуф. "Служителите на реда получиха сигнал от локален търговец, който е видял нещо съмнително и се обади на управляващите ", разясни той.

Според ръководителя на силовото ведомство тримата задържани са отрекли да са подготвяли атентат. "Пред разпитващите мъжете обявиха, че тяхната цел е била комерсиална банка ", уточни Коломб. Министърът обаче не отхвърли за връзки сред тримата и хора от Сирия.
Мъжете от северноафрикански генезис, на възраст сред 36 и 47 година, бяха задържани през вчерашния ден при профилирана полицейска интервенция. Служителите на реда откриха в населяваното от арестуваните жилище веществото триацетон трипероксид (ТАТП).

Химическото съединяване се добива елементарно. Това е повода "Ислямска страна " (ИД) да употребява ТАТП при изработката на експлозиви.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР