Арда успя да спечели след обрат гостуването си на Ботев

...
Арда успя да спечели след обрат гостуването си на Ботев
Коментари Харесай

Късна дузпа зарадва Арда във Враца, вратар отнесе шут в главата

Арда съумя да завоюва след поврат гостуването си на Ботев Враца с 2:1 в първия мач от съботната стратегия на шампионата.

С триумфа кърджалийският отбор се приближи единствено на 2 точки от Топ 6. Тимът на Николай Киров има 35 точки, а ЦСКА 1948 е с 37, само че и мач по-малко.

Ботев Враца пък остава на предпоследното място в класирането с 13 точки.

Първото полувреме предложи отегчителен и ленив футбол, само че след почивката двата отбора подвигнаха оборотите и мачът се трансформира в драма. Врачани съумяха да поведат в резултата с 53 минута след гол на Бубакар Траоре.

Арда обаче изравни след удар с глава на Борислав Цонев в 76-ата.

А последните минути се трансфораха в същинска корида. В 93 минута съдията Красен Георгиев отсъди дузпа за Арда след противоречиво нарушаване против Станислав Иванов в наказателното поле.

От телевизионните повторения остана подозрения, че фаул няма, а нападателят се е подхлъзнал, само че реферът не бе повика от асистентите си на VAR. От бялата точка пък Тонислав Йорданов не сбърка и вкара победния гол за 2:1.

Попадението изнерви съществено домакините, като в заключителните секунди се стигна до доста грозна сцена. В 96-ата минута Меси Биатомусока изрита с бутоните в главата Анатолий Господинов в лицето и бе изпъден с пряк червен картон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР