Archer Aviation обяви редица постижения, които приближават ерата на електрическата

...
Archer Aviation обяви редица постижения, които приближават ерата на електрическата
Коментари Харесай

Archer Aviation получи одобрение за започване на летателни изпитания на въздушното такси Midnight

Archer Aviation разгласи редица достижения, които доближават ерата на електрическата авиация с отвесно политане и кацане. За главно от тях може да се смята приемането на специфичен документ за летателна валидност FAA USA, който разрешава да се стартират летателни тествания на петместно въздушно такси Midnight. Но триумфите на Archer не стопират дотук.

Следващият кръг на набиране на капиталови средства добави 215 млн. $ към бюджета на Archer Aviation за планиране, създаване и създаване на уреди за тестване и произвеждане. По този метод общият размер на вложенията на вложителите в този разработчик на въздушни таксита надвиши 1,1 милиарда $. Свежи пари в Archer Aviation вкараха Stellantis, Boeing, United Airlines, ARK Invest и други компании. Нещо повече, Stellantis направи това като част от разширението на стратегическото съдействие с Archer, което беше подписано още през януари.
-->
Интересът на вложителите към Archer Aviation просто нямаше по какъв начин да не се ускори след сключването на най-големия контракт измежду разработчиците на аеротаксита с Военновъздушните сили на Съединени американски щати за доставка на шест автомобила на компанията, първият от които ще бъде доставен на клиента в близко бъдеще. Електрическите транспортни средства с отвесно политане и кацане работят 100 пъти по-тихо от хеликоптерите и се смятат за обещаваща опция за специфични интервенции.

Интересно е да се означи, че малко преди да получи специфичен документ за летателна валидност от FAA (Федералната авиационна администрация), основният админ на отдела минава към Archer Aviation. И това не се брои утвърждението на компанията от борда на шефовете, състоящ се от пенсионирани многозвездни генерали от американската войска. Определено Archer Aviation е на път към триумфа.

Archer Aviation също по този начин разгласи, че е постигнала съглашение с Boeing и Wisk за съдействие в региона на самостоятелните полети и за споразумяване на правосъдните разногласия сред фирмите. Схемите на Archer Aviation Midnight и Boeing Wisk Aero taxi несъмнено си наподобяват и това е провокирало взаимни недоволства, които за благополучие са уредени.

Archer скоро ще показа видеоклип с безпилотни полети на модела Midnight. Особено забавно би било да се види динамичността на полета, когато моторите минават от отвесен в водоравен режим. Ако тестванията приключат сполучливо, типовото узаконяване на този уред ще стартира през 2024 година, което ще му отвори пътя към небето за цялостна комерсиална употреба през 2025 или 2026 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР