Арахнофобите (хората, които имат страх от членестоноги, предимно паякообразни), най-добре

...
Арахнофобите (хората, които имат страх от членестоноги, предимно паякообразни), най-добре
Коментари Харесай

Ето го Херкулес, най-опасният паяк в Австралия-може да убие човек за 15 минути

Арахнофобите (хората, които имат боязън от членестоноги, най-вече паякообразни), най-добре да не четат. Това е Херкулес - най-големият мъжки образец от фуниевиден паяк от Сидни (Atrax robustus). Освен, че е съвсем 8 сантиметра дълъг от крайник до крайник, той е и един от най-смъртоносните в света.

Херкулес е открит на към 80 километра северно от Сидни и е откаран в локална ветеринарна болница. От екипа на Австралийския парк за влечуги го взели и скоро разбрали, че екземплярът е най-големият паяк, който е даряван някога от човек в Австралия . Огромната дължина на Херкулес от 7,9 сантиметра от крайник до крайник изместила предходния рекордьор от първото място от 2018 година „ Colossus “.

„ Свикнали сме да даряваме на парка огромните фуниевидни паяци, само че да попаднеш на подобен е като да спечелиш джакпота “, сподели Ема Тени, надзирател на паяци в Австралийския парк за влечуги.

Австралийският музей разказва фуниевидните паяци от Сидни с величина сред 1 и 5 сантиметра, като женските нормално са по-малки от мъжките и доста по-малко токсични. Те са известни с настъпателност, имат огромни зъби и се изправят, когато са застрашени. Тези паяци живеят в дупки и хващат дребни гущери, бръмбари и други безгръбначни, с които се хранят.



Те са измежду най-отровните типове в Австралия – отровата им може да убие човек единствено за 15 минути. Според университета в Мелбърн има 13 регистрирани смъртни случая от тези паяци. След създаването на противоотрова обаче, при започване на 80-те години на предишния век, не са регистрирани други смъртни случаи.

Австралийският парк за влечуги съобщи, че ще добави Херкулес към тяхната стратегия за битка с отровите, където ще извлекат и употребяват неговата за основаване на противоотрова .

„ Хората могат да донесат всевъзможни фуниевидни паяци, които намерят, в самия Парк за влечуги “, изясни Тени. „ Въпреки това, в случай че не могат да стигнат до нас, имаме зони, в които можем да ги одобряваме към Сидни, централното крайбрежие и Нюкасъл и всички уреди са снабдени с комплекти за сигурност за приютяването на паяците, до момента в който чиновниците на Австралийския парк за влечуги дойдат и да ги вземат, което се случва всяка седмица. ”

Австралийският парк за влечуги е единственият в Австралия, който извлича отровата от фуниевидни паяци, с цел да прави противоотровата. Те допускат, че тази процедура може да избави до 300 живота всяка година. „ С съществуването на мъжки с този размер в нашата сбирка, количеството отрова което може да бъде взето е голямо, а това се оказва необикновено скъпо за програмата за противоотрова в парка “, продължи Тени.

По темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР