Благодатният огън е един от най-важните обреди в източноправославната църква,

...
Благодатният огън е един от най-важните обреди в източноправославната църква,
Коментари Харесай

Благодатният огън: Символът на светлината и надеждата, която премахва тъмнината и смъртта

Благодатният огън е един от най-важните обреди в източноправославната черква, който се организира в Храма на Гроба Господен в Йерусалим в нощта на Велика събота преди Великден. Този обряд се счита за знамение и символизира възкресението на Исус Христос.

Историята на Благодатния огън се свързва със светилището на Гроба Господен, където съгласно християнската традиция Исус Христос е бил заровен и възкресен. Според легендата, огънят се появява мистериозно и без човешко вмешателство навътре в гробницата, където се намира плочата, на която е бил положен тялото на Христос.

Вярванията към Благодатния огън са доста мощни измежду източноправославните християни, които имат вяра, че този заветен огън е заветен и носи благословия и чудеса. Традицията е, че свещениците популяризират огъня на вярващите, които го одобряват като света светлина и знак на Възкресението.

Благодатният огън е знак на светлината и вярата, която отстранява тъмнината и гибелта. Той е знак на вярата и възкресението, които са съществени правила в християнството. Вярването в Благодатния огън е израз на вярата в божествената мощ и благосклонност на Бога.

Припомнете си по какъв начин Благодатният огън слезе на Гроба Господен в Йерусалим преди година в нашата изложба.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР