Април 1989 г. Тогава Сидни Холмс е на 23г. Признат

...
Април 1989 г. Тогава Сидни Холмс е на 23г. Признат
Коментари Харесай

Осъден на 400 г. затвор по погрешка: Среща със Сидни Холмс, освободен след 34 г. зад решетките


Април 1989 година Тогава Сидни Холмс е на 23г. Признат е за отговорен за това, че е бил водач на двама неидентифицирни мъже, които нападнали мъж и жена пред разбъркан магазин наоколо до Форд Лодърдейл,

В съда двете жертви дали прекомерно неразбираеми описания на лидера на автомобила. В показанията си споделили, че автомобилът наподобявал този, който имал обвиненият. Въпреки противоречивите показания Холмс е наказан на 400 години затвор.

Първоначалната присъда, поискана от прокуратурата, била 825 години – „ с цел да не излезе на независимост, до момента в който е жив “, споделя обвинителят по делото Питър Магрино. По американските закони доживотната присъда дава право на предварително освобождение след 25 година, по тази причина избира да пледира за присъда равна на няколко животи.

Първоначалната поискана присъда е 825 години, съдията преценя, че това е твърда сурова присъда и я понижава на 400 години. Сидни Холмс излежава 34 от тях зад решетките. През 2020 година подава молба за преразглеждане, с цел да се откри, че Сидни Холмс е станал жертва на " инцидентни съвпадения " и не е взел участие във въоръжения обир, за който е наказан.

На 13 март, след 408 месеца зад решетките, той публично е свободен човек.

Г - н Холмс към този момент 13 дни сте свободен човек . Какво е възприятието да сте свободен човек ?

Чувството е ужасно. Чакам го от доста време. Почувствах свежия въздух, чувството, когато вратите се затварят зад теб, чувството на чистите облекла, прегръдките на фамилията ми. Всичко беше необикновено.

Колко пъти през тези 34 години сте си представял , че ще чуете " почтен "?

Не мога да го опиша с думи, че думата " почтен " най-сетне пристигна след 34 години. Аз се разплаках. Бях доста прочувствен.

Какво бихте споделили на този прокурор , в случай че може в този момент да ви чуе ?

Бих му споделил, че е избрал неверния човек, че е имал неверно мнение. Всичко това се случи за нищо. Нямаше доказателства за моята присъда. Надявам се, че спи добре нощем и че методът му на мислене се е трансформирал от позиция на закона и приложението му. Надявам се, че се е трансформирал и не е същият човек отпреди 34 години. Надявам се, че няма да бъде неправдив към други хора. Аз просто ще се апелирам за него и не ми остава друго, с изключение на да простя.

За вас е толкоз елементарно да простите на хората поради които прекарахте живота си в пандиза ?

Не е елементарно, само че би трябвало. В християнската има вяра по този начин е признато. Няма за не помни, само че би трябвало да простя.

Какво приказва това за правосъдната система в Съединени американски щати ?

Съдебната система тук е извънредно счупена. Трябва да бъде поправена. Мина много време. Има и други хора, които са в пандиза прекомерно дълго без виновност и които се борят за правдивост и за живота си. В системата има доста пропуски, които би трябвало да бъдат поправени. Пропуски, основани на расизъм. Много неща би трябвало да бъдат поправени.

Мислите ли , че някой не си е приключил работата , за да попаднете зад решетките ?

Беше неправилна преценка от страна на съдията. Това беше преди доста време. Моля се и се надявам, че са си трансформирали метода на мислене и няма още веднъж да повторят това в бъдеще.

Разкажете ми за тези 34 години в пандиза ? Как минаваха дните ви ?

Използвах дните да се възпитавам. Взимах класове по компютърни умения. Социални умения, изкуство, всевъзможни класове, учех се по какъв начин да приказвам вярно.

Какво ви държеше да не се сринете душевен ?

Семейството ми. Те ме държаха да не се разпадна. Дори и в дните, когато желаех да се предам, фамилията ми постоянно ме държеше партерен и не ми позволяваше да падам духом.

Денят , в който излязохте . Какво ви споделиха вашите близки , вашата щерка ?

Загубих татко си, до момента в който бях в пандиза. Майка ми и сестра ми, както и другите членове от фамилията, с които сме доста близки, бяха доста щастливи. Беше дълго чакан миг, който най-сетне се случи.

На какъв брой години беше тя , когато влязохте в пандиза ?

Тя беше на седем месеца. Започна да идва в пандиза, когато беше задоволително огромна, с цел да разбере какво се случва. Имам петима внуци, Те също ме посещаваха.

От 1989 г . до момента са минали 34 години . Как ви наподобява светът толкоз години по - късно ?

Технологиите. Преди 34 години нямаше такива неща. Сега ви виждам през телефона, а вие сте на хиляди километри. Тогава това не беше допустимо. В пандиза имах класове по компютърни науки.

Какво ви се желае да измененията ?

Това, което желая да трансформира, е системата. Тя би трябвало да бъде поправена. Никога повече не бих желал да видя различен мъж на 22 година, на който да му се случи това, което на мен. Системата е сляпа, тъй като никой не желае да се бори за правдивост. Това, което аз желая да направя, вероятно, в случай че имам опцията, е да сътворявам неправителствена организация, която да оказва помощ на хора, като мен, които са почтени и имат потребност от помощ, с цел да излязат от пандиза.

Какво искахте да вършиме?

На 22 година бях сертифициран помощник в болница. Учех за помощник в операционна. Това ми беше отнето и прекарах 34 години в пандиза за нещо, което не съм направил. Сега съм на 57 година и този път към този момент е неосъществим. Сега ще би трябвало да стартира изначало. Може би ще е някакъв бизнес. Мислех за бизнес с камион за храна.

Животът ви стартира изначало? За какво мечтаете?

Искам да пътувам. Дъщеря ми отива в Дубай тази седмица. Искам да видя света и не ми остава друго. Това е една опция, която мога да извърша.

Как вярата ви помагаше, до момента в който сте там?

Молех се всеки ден. Имало е ужасни дни. Помня, когато ми издадоха присъдата, прокурорът сподели, че единственият метод да изляза, е в чувал. Тогава в действителност се обърнах към вя-рата и това беше моето освобождение. Без значение какви са събитията дали е затвор, или животът на открито, хората не би трябвало да се предават. Дори да мислите, че сте безпомощен и няма смисъл. Знаете ли, аз съм набожен човек, имам вяра, че Господ е обективен и постоянно има вяра. Никога не казвайте в никакъв случай. Не знаете какво ще ви донесе утрешният ден и по тази причина би трябвало да сте с вдигната глава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР