Apple загуби позицията си на най-ценна публична компания, за да

...
Apple загуби позицията си на най-ценна публична компания, за да
Коментари Харесай

Microsoft измести Apple като най-ценната компания в света

Apple загуби позицията си на най-ценна обществена компания, с цел да я отстъпи на Microsoft, откакто акциите на производителя на iPhone потеглиха надолу, съобщи „ Ройтерс “.

По-рано стана ясно, че Apple бележи спад от 6 милиарда $ в продажбите за четвъртото фискално тримесечие поради проблем с световната верига на доставки, което докара до пропуск в упованията на Уолстрийт. Изпълнителният шеф Тим Кук предвижда, че се чакат по-лоши резултати през настоящото тримесечие на празничните продажби.

Акциите на основаната в Купертино компания поевтиняха с 3.6% до 147 $, което допуска пазарна капитализация от към 2.41 трлн. $. Microsoft въпреки това видя покачване с 0.7% до 326.8 $ при пазарна оценка от 2.46 трлн. $. Акциите на софтуерния колос се търгуваха на рекордно високо равнище.

Apple, която изкупи назад над 421 милиарда $ през годините, разгласи огромно назад изкупуване на акции за 90 милиарда $ през април. В резултат на това приключи фискалното тримесечие с 16.4 милиарда акции.

Същевременно пандемията провокира търсене на облачните услуги на Microsoft, което подтиква продажбите на компанията, а акциите ѝ набъбнаха с повече от 45% тази година. Тези на Apple са се повишили с 15% от началото на 2021-ва до момента.

Стойността на компанията, съоснована от Стив Джобс, изпревари тази на Microsoft още през 2010 година, а фирмите се редуват на първата позиция като най-ценен бизнес на Уолстрийт. Apple държеше устойчиво купата от средата на 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР