Apple ще даде подробности около намеренията си по време на

...
Apple ще даде подробности около намеренията си по време на
Коментари Харесай

Apple ще плати поне 100 млрд. долара на акционерите

Apple ще даде детайлности към желанията си по време на доклада за миналото тримесечие

Компанията влага сред 30 и 50 милиарда $ годишно в програмата за назад изкупуване на акции. Още по тематиката
Apple възнамерява да размени чиповете на Intel в компютрите със свои

Това се чака да стане от 2020 година
9 апр 2018
Марк Зукърбърг и Тим Кук влязоха в неприсъствен спор

Създателят на Фейсбук разгласи рецензиите на мениджъра на Apple по отношение на политиката за данни на обществената мрежа за " извънредно нагли "
3 апр 2018
Apple с огромни упоритости в областта на опазването на здравето

Технологичната компания основава здравна организация за чиновниците си и фамилиите им
28 фев 2018
Apple възнамеряват да купуват кобалт непосредствено от миннните компании

Производителят на iPhone е един от най-големите крайни консуматори на метала
22 фев 2018 Технологичният колос Apple възнамерява да върне минимум 100 милиарда $ на акционерите, защото се приготвя за преразпределение на облагата от пазарите отвън Съединени американски щати, предвиждат анализатори, представени от Financial Times.

Целта на Apple

Мениджмънтът на Apple най-вероятно ще разгласи желанията си по време на идната конференция на 1 май за финансовите резултати през миналото тримесечие. Подобни стъпки биха възвърнали доверието на вложителите, които бяха разочаровани от намаляващите продажби на смарт телефони в международен мащаб.

През февруари от компанията оповестиха, че възнамеряват да изхарчат остатъка си от 163 милиарда $, откакто изпълнят тактиката си за прекачване на облагата от задгранични пазари поради признатите данъчни промени в Съединени американски щати. Очакванията на пазара са огромна част от облагата да бъде върната на акционерите през идващите години, което би нараснало финансовите разплащания на компанията до 450 милиарда $ през 2020 година

Прогнозите на анализаторите

След като Apple стартира осъществяването на тактика за назад изкупуване на акции през 2012 година, компанията влага годишно сред 30 и 50 милиарда $ в програмата. Разходите към дивидентите и противоположното изкупуване на акции ще са на стойност 300 милиарда $ до март следващата година. Анализатори от капиталовата банка Morgan Stanley пресмятат, че Apple ще разгласи растеж от 150 милиарда $ на тази сума по време на идния доклад.

" Подобен сюжет би предиздвикал Apple да изкупи назад акции на стойност 210 милиарда $ и да заплати 52 милиарда $ за дивиденти през идващите 3 години ", означават от финансовата компания. От Morgan Stanley показват, че по този метод групата ще разполага с 30 милиарда $ за придобивания.

Очакванията и на други експерти не са оптимистични. Според отчет на Citigroup нарастването ще е 100 милиарда $, до момента в който от RBC Capital Market чакат сред 80 и 90 милиарда $.

Финансовият шеф на Apple Лука Маестри съобщи пред вложителите през февруари, че задачата на компанията е да стане самостоятелна от сходни разплащания.

Нийл Сайбарт, анализатор в Above Avalon, разяснява, че високият растеж на разноските за сходни разплащания е наложителен, с цел да бъде изпълнена тази цел. " Ако Apple резервира сегашните равнища на разноски за назад изкупуване на акции и дивиденти, това значи, че на групата ще ѝ отнеме към 10 години за изплащането на запаса от 325 милиарда $. Според него са нужни съществени промени, с цел да бъде понижен срокът.

Анализаторите чакат най-скъпата компания в света да регистрира доходи на стойност 61 милиарда $ през първото тримесечие на 2018 година, откакто продаде 54 млн. iPhone устройства през интервала. Книжата на колоса поевтиняха от началото на година най-вече поради отправени предизвестия от Samsung, Qualcomm и TSMC за закъснение на продажбите. Morgan Stanley намали прогнозата си за продажбите на iPhone през второто тримесечие на тази година до 34 млн. броя, което би било спад от 17% на годишна база. AAPL Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР