Apple съобщи, че засилва защитата на данните, които потребителите съхраняват

...
Apple съобщи, че засилва защитата на данните, които потребителите съхраняват
Коментари Харесай

Apple засилва защитата на данните в iCloud

Apple заяви, че ускорява отбраната на данните, които потребителите съхраняват в облака - ход, който може да попречи на управляващите и на хакерите.

Планът за усъвършенствана отбрана на данните на производителя на iPhone уголемява така наречен криптиране от край до край оттатък услугата iMessage до фотоси и други данни, архивирани в услугата за предпазване iCloud.

Apple съобщи, че този ход е незабавен поради тревожното повишаване на броя на нарушаванията на сигурността на данните, при които през 2021 година по света са били разкрити 1,1 милиарда персонални данни, съгласно изследване на компанията.

" Разширената отбрана на данните е най-високото равнище на сигурност на данните в облака на Apple ", съобщи Иван Кръстич, началник на отдела за инженеринг и архитектура на сигурността в Apple.

Тя дава " на потребителите избора да защитят по-голямата част от най-чувствителните си данни в iCloud с криптиране от край до край, тъй че те да могат да бъдат декриптирани единствено на техните доверени устройства ", добави той.

Apple съобщи пред Wall Street Journal, че с нарасналата сигурност към този момент няма да може да трансферира историята на iMessage и други файлове, даже когато това се изисква по закон от проверяващите.

Този ход евентуално ще възобнови дълъг интервал на опълчване сред софтуерните компании и правоприлагащите органи.

Apple се опълчи на правни старания за намаляване на криптирането на iPhone, с цел да разреши на управляващите да прочетат известията на обвинения за бомбения атентат в Сан Бернардино, Калифорния, през 2015 година

Представители на полицията по света настояват, че криптирането може да отбрани нарушители, терористи и порнографи даже когато управляващите имат законна заповед за следствие.

Защитниците на гражданските права и неприкосновеността на персоналния живот, дружно със експертите по киберсигурност, обаче се застъпват за криптиране на данните, с цел да се предпазят от непозволено шпиониране от страна на управляващите, както и от хакери.

" Постоянно идентифицираме и смекчаваме зараждащите закани за персоналните данни на (потребителите) на устройството и в облака ", съобщи старши вицепрезидентът на Apple по софтуерно инженерство Крейг Федериги в обява.

При новата конфигурация Apple съобщи, че единствено iCloud Mail, Contacts и Calendar ще останат некриптирани заради нуждата да работят с други системи.

Новото равнище на сигурност ще бъде налично в Съединени американски щати до края на този месец и ще бъде въведено в международен мащаб през идната година, обявиха от Apple.

Apple отстоява отбраната на персоналните данни като метод да се разграничи от софтуерните колоси Meta и Гугъл, които деликатно наблюдават онлайн интензивността на потребителите, с цел да усилят приходите от реклама. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР