Apple пусна софтуерни актуализации за iPhone, iPad и Mac, които

...
Apple пусна софтуерни актуализации за iPhone, iPad и Mac, които
Коментари Харесай

Apple прави резервните копия на iPhone по-сигурни

Apple пусна софтуерни актуализации за iPhone, iPad и Mac, които ще оказват помощ на потребителите да създадат информацията си, съхранявана на сървърите на компанията, още по-поверителна.

За първи път потребителите могат да шифроват аварийни копия на Apple Photos, Notes и iCloud, в това число iMessage диалози, които се съхраняват в облака. Всичко това е допустимо с помощта на незадължителна конфигурация за криптиране Advanced Data Protection.

За да се дешифрират кодираните данни е нужен ключ, който ще съществува само на потребителското устройство, а не в центровете за данни на Apple. По подобен метод всичко, което потребителите качат в iCloud, ще бъде налично само и единствено за тях. Дори при положение на хакване на iCloud на Apple, множеството от потребителските данни ще бъдат предпазени.

Нещо повече, даже Apple не може да получи достъп до данните, които се съхраняват на нейните сървъри. Правоохранителните органи даже и да имат заповед, също няма да имат достъп до данните. Това, несъмнено, провокира търкания сред Apple и ФБР.

Тъй като Apple към този момент няма да разполага с ключовете за възобновяване на потребителските данни, всеки ползващ конфигурация за криптиране Advanced Data Protection ще би трябвало да избере различен способ за възобновяване, ако загуби достъп до акаунта си. С други думи, откакто бъде настроена Advanced Data Protection, потребителят е този, който носи цялата отговорност за възобновяване на данните.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР