Apple обяви, че ще направи инвестиция от почти 400 милиона

...
Apple обяви, че ще направи инвестиция от почти 400 милиона
Коментари Харесай

Apple инвестира 400 милиона долара в чипмейкера Finisar

Apple разгласи, че ще направи инвестиция от съвсем 400 милиона $ в американския производител на чипове Finisar, от който купува продуктите за своите смарт телефони.

Finisar ще получи от Apple към 390 милиона $, които ще послужат за рестартиране на предприятието в Тексас и образуване на производството на лазерни диоди, наречени вертикално-изучаващи лазери (VSCEL).

Компанията възнамерява да наеме към 500 висококвалифицирани служащи, се споделя в изказване на Apple. Производството на VSCEL-решения в обновената фабрика, би трябвало да стартира през втората половина на 2018 година.

VSCEL чиповете се употребяват в iPhone X за работата на системата за различаване на лица Face ID, анимираните смайлита Animoji и портретния режим за снимане.

Finisar е учредена през 1998 година. Компанията е профилирана в проектирането на оптични съставни елементи и подсистеми, връзки, които обезпечават високоскоростен транспорт на данни в мрежовото съоръжение, безжични решения и системи за предпазване на данни.

Освен на Apple, в базата данни от клиенти на Finisar влизат и Cisco, Sap, IBM, Hewlett Packard Enterprise. Щата на Finisar наброява към 14 хиляди души.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР