Apple Music обяви топ песните на 2022 г. Хитът на

...
Apple Music обяви топ песните на 2022 г. Хитът на
Коментари Харесай

Apple Music обяви топ песните на 2022 г.


Apple Music разгласи топ песните на 2022 година Хитът на Кид Ларой и Джъстин Бийбър „ Stay “ оглавява международната ранглиста на стрийминг платформата.

Песента „ Stay “ остава на върха на Billboard Hot 100 седем седмици през лятото и е номер 1 в световната ранглиста на Apple Music. Парчето остана на върха цели 51 поредни дни. „ Cold Heart “ на Елтън Джон и Дуа Липа беше номер 1 в класацията Shazam. Песента „ We Don't Talk About Bruno “ от мюзикъла „ Енканто “ („ Encanto “) е с най-четения текст за 2022 година

На световния връх са още  „ As It Was' “ на Хари Стайлс, „ Wait For U “ на Фючър, Дрейк и Темс, „ Super Gremlin “ на Кодак Блек, „ Easy on Me “ на Адел, „ Heat Waves “ на Glass Animals. Хип-хопът продължава да е водещият род на международните Топ 100 с цели 32 песни. На второ място е поп музиката с 23 песни. Ар ен Би и соулът са на трето място с 11 песни.

Данните демонстрират и възходящо наличие на неанглоезичната музика. Африканските песни се изкачват в класацията Shazam, както и в световните 100 песни на деня. Японските песни означават напредък в класацията за най-четени текстове. „ Това, което преди определяхме като нишов род, към този момент е част от мейнстрийма. За нас това е вълнуващо развиване на платформата “, сподели Рейчъл Нюман, началник на редакторския отдел в Apple Music, написа каналът Vbox7.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР