Apple, която по-рано заяви, че с пускането на iОS 17.4

...
Apple, която по-рано заяви, че с пускането на iОS 17.4
Коментари Харесай

Обрат: Apple промени мнението си относно премахването на поддръжката на уеб приложения в iOS 17.4 в ЕС

Apple, която по-рано съобщи, че с стартирането на iОS 17.4 смарт телефоните ѝ в Европейски Съюз ще спрат да поддържат уеб приложения (PWA) заради условията на Закона за цифровите пазари (DMA) в този момент се отхвърля от тази стъпка.

Компанията даде обещание, че „ ще продължи да предлага съществуващите благоприятни условия за уеб приложения за началния екран в Европейски Съюз “.

Решението на Apple да приключи поддръжката на PWA провокира поток от рецензии против компанията. Компанията обаче изясни, че с цел да резервира функционалността в новата среда ще би трябвало да сътвори напълно нова интеграционна архитектура. Такава каквато сега не съществува в iOS. Тя ще би трябвало да може да се оправи със комплицираните въпроси, свързани със сигурността и поверителността на уеб приложенията, които употребяват различни браузърни енджини. Припомняме, че WebKit е енджина, който е основата на браузъра на компанията Safari.

Apple счита, че би било „ непрактично да предприеме това, като се имат поради другите условия на DMA и ниската известност на уеб приложенията за началния екран измежду потребителите “.

Сега компанията промени курса и съобщи, че iOS 17.4 ще резервира поддръжката на PWA за iPhone в Европейски Съюз.

„ Тази поддръжка значи, че уеб приложенията за началния екран ще продължат да бъдат построени непосредствено върху WebKit и неговата архитектура за сигурност и ще дават отговор на модела за сигурност и дискретност на родните приложения за iOS. “

добави компанията

С други думи, без значение посредством кой браузър е добавено уеб приложението на началния екран, то ще работи единствено посредством WebKit. По-просто казано, уеб приложенията ще се отварят единствено посредством Safari.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР