Apple HomePod има нелека съдба. Първо пускането му в продажба

...
Apple HomePod има нелека съдба. Първо пускането му в продажба
Коментари Харесай

Умната колонка Apple HomePod поврежда мебели



Apple HomePod има нелека орис. Първо стартирането му в продажба забавено с няколко месеца, а в този момент се оказва, че носи на потребителите освен наслада, само че и проблеми.

Една седмица след формалния старт на умната колонка в мрежата започнаха да се появяват първите мнения. Не всички от тях са възторжени – някои намират звука за не толкоз съвършен, както дават обещание маркетинговите материали. Други пък смятат, че асистентът Siri не е толкоз интелигентен, колкото би им се желало.

Прочетете още: Умните устройства свиват продажбите на швейцарски часовници

Най-любопитният минус на Apple HomePod обаче е, че устройството… поврежда дървени мебели. Отделни консуматори оповестяват, че в случай че го слагат на лакирана повърхнина, то след известно време на нея се появяват бели кръгове.

Не ясно за какво се образуват те. Възможно е повода да са вибрациите на представителя. Не би трябвало да се не помни, че устройството е релативно тежко – 2,5 кг.

В Apple признаха за казуса и посъветваха потребителите да почистват мебелите си с препоръчван от техния производител препарат за поддръжка. Някои обаче се съмняват, че това е дълготрайно решение.

HomePod бе показана през лятото на 2017 година Продажбите трябваше стартират през декември, само че бяха отсрочени с два месеца. За момента колонката е налична единствено в Съединени американски щати, Англия и Австралия. Цената ѝ е 349 $.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР