АПИ се заема с пътищата в България. Изготвена е средносрочна

...
АПИ се заема с пътищата в България. Изготвена е средносрочна
Коментари Харесай

АПИ се заема с пътищата в България: Започва строежът на чисто нова магистрала, довършват се „Хемус“ и „Рила“

АПИ се заема с пътищата в България. Изготвена е средносрочна оперативна стратегия, която е в унисон с дълготрайната визия за развиване на републиканската пътна мрежа и в кратковременен проект – до 2030 година С създаването на Стратегията за развиване на пътната инфраструктура за интервала 2024 – 2030 година се планува дотъкмяване на всички хоризонтални трасета от автомагистралите „ Хемус “ и „ Рила “, стартирането на автомагистрала „ Черно море “, а в бъдеще с небосвод след 2030 до 2050 година да бъдат развити всички отвесни съществени магистрални връзки, които биха дали същинска и цялостна съгласуваност на България. Това сподели каза инж. Ясен Йорданов, новият ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ на конференция „ Минало, настояще и бъдеще на пътната инфраструктура в Република България “.

В документа е изработен разбор и оценка на настоящото положение на републиканската и общинската пътна мрежа и включва рекапитулация на осъществените действия в интервала 2016 – 2022 година

Проектът за Стратегия за развиване на пътната инфраструктура за интервала 2024 – 2030 година, който следва да бъде показан, е създаден в посока обезпечаване на планувана, обвързвана и безвредна пътна мрежа в България, заяви инж. Ясен Йорданов.

С цел поддържането на технико-експлоатационните качества на съществуващата пътна инфраструктура, модернизацията ѝ и развиването на нови трасета, както и осъществяването на национални стратегически и европейски направления на развиване, планът на тактика обрисува рамка за реализиране на търсените резултати, сподели Ясен Йорданов.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи социална поръчка за изследване и планиране на сектора от автомагистрала „ Струма “ в посока София – Кулата. Трасето би трябвало да бъде отвън Кресненското дефиле, напомня SafeNews.

Срокът за подаване на офертите е 29-и април 2024 година. Прогнозната стойност на поръчката е 1 млн. лева без Данък добавена стойност.
Избраният реализатор ще би трябвало да изготви предпроектни изследвания, с които да се обезпечава придвижването от София към Кулата отвън дефилето в две посоки.

Прогнозната дължина на всяко от двете трасета е сред 20 и 25 км, като те ще минават наоколо до Симитли, Черниче и Кресна.

Срокът за осъществяване на прединвестициионното изследване и планиране е 6 месеца.
В противоположната посока за строителството на трасето бяха подписани договорите по времето на служебното държавно управление на Румен Радев.

Решението на пътната организация идва откакто през февруари Европейската комисия даде зелена светлина за строителството на източното платно в посока от София към Кулата.

 

Източник – Българска телеграфна агенция

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР