АПИ обяви обществената поръчка за строителен надзор при изграждането на

...
АПИ обяви обществената поръчка за строителен надзор при изграждането на
Коментари Харесай

АПИ обяви търг за строителен надзор при строежа на част от АМ Русе-Велико Търново

АПИ разгласи публичната поръчка за строителен контрол при построяването на първите 75,6 км от Автомагистрала " Русе - Велико Търново " , оповестиха от Пътната организация.

Тръжната процедура е в две обособени позиции. В първата е реализирането на строителен контрол при строителството на сектора от Русе до Бяла, а във втората - при построяването на обходния път на град Бяла . Прогнозната стойност на поръчката е 24 568 500 лева без Данък добавена стойност. Срокът за подаване на офертите е до 15 август 2022 година

В обособена позиция 1 е секторът от Русе до Бяла, с дължина 40,24 км . Тази права ще стартира на 3 км източно от Дунав мост при гр. Русе при пътен възел с път ІІ-21 Русе - Силистра и ще приключва директно след пътния възел с път І-5 при 40-ти км по автомагистралното трасе.
 Три компании подадоха предложения за първите 76 км от автомагистралата Русе - Велико Търново
Три компании подадоха предложения за първите 76 км от автомагистралата Русе - Велико Търново

Обявената поръчка е за 2 от плануваните 3 пътни сектора

Прогнозната стойност на поръчката за строителен контрол при построяването на малко над 40 км (от км 0+400 до км 40+640) е 13 409 775 лева без Данък добавена стойност.

В обособена позиция 2 е обходът на гр. Бяла , с дължина 35,4 км. Той ще стартира при 40-ти км, директно след пътния възел с път І-5 при км 40+071 по автомагистралното трасе, и ще приключва при 76-ти км след пътния възел с път I-3 Гара Бяла - Плевен. Прогнозната стойност на поръчката за практикуване на строителен контрол (от км 40+640 до км 76+040) е 11 158 725 лева без Данък добавена стойност.
 АПИ пусна социална поръчка за първите 75,6 км от Автомагистрала
АПИ пусна социална поръчка за първите 75,6 км от Автомагистрала " Русе - Велико Търново "

На цялото трасе от 132,84 км ще има 22 моста

Проектното трасе на автомагистралата е общо 132,84 км и е разграничено на три сектора : Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. АПИ е предложила на Управляващия орган на ОПТТИ планът за създаване на Автомагистрала " Русе - Велико Търново " да бъде включен за финансиране от бъдещата стратегия " Транспортна съгласуваност " 2021-2027 година

Автомагистралата ще стартира на 3 км източно от Дунав мост при гр. Русе, при пътния възел с път II-21 Русе - Силистра , и ще доближава до град Дебелец, където трафикът ще се разделя в посока Прохода на Републиката и прохода Шипка. Обществената поръчка се афишира въз основа на направен и утвърден абстрактен план, съгласно който плановият габарит на автомагистралното трасе е Г27, с две дейни и една спешна лента за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети.
 Археолозите на Българска академия на науките аплайват за изследване на Автомагистрала
Археолозите на Българска академия на науките аплайват за изследване на Автомагистрала " Русе-Велико Търново "

Проучването е за 35 календарни дни

Предвидени са нужните пътни възли и връзки, с цел да може хората от обособените обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на аутобана . На цялото трасе от 132,84 км се планува построяването на редица огромни уреди - 22 моста и виадукта, с обща дължина близо 15 км и 3 тунела по лявото платно и 2 по дясното в сектора Бяла - Велико Търново .

Връзката на републиканските и част от общинските пътища ще бъде посредством 18 пътни възела. Достъпът до земеделските земи ще е посредством 12 селскостопански надлеза и 9 селскостопански подлеза . Ще се изградят и 8 площадки за отдих, ситуирани двустранно на трасето . След разработване на техническите планове за трите сектора ще бъде прецизирано местоположението, броя, типа и дължината на огромните уреди.

Строежът ще стартира от секторите с най-интензивно придвижване, каквото е трасето Русе - Бяла . В момента първокласният път е един от най-натоварените и с висока централизация на тежки пътни произшествия. С построяването на автомагистралата броят на злополуките по направлението ще намалее, защото придвижването ще бъде разграничено в две обособени пътни платна, а директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места.
 Върховен административен съд отхвърли жалбите против Оценка на въздействието върху околната среда за Автомагистрала Русе–Велико Търново
Върховен административен съд отхвърли жалбите против Оценка на въздействието върху околната среда за Автомагистрала Русе–Велико Търново

Решението е дефинитивно, защото обектът е от национално значение със стратегическа значимост

Изграждането на автомагистралата " Русе - Велико Търново " е измежду предпочитаните обекти, защото направлението обезпечава връзка сред страните oт Североизточна Европа през Румъния и България с Гърция и Турция, както и сред Балтийско и Средиземно море.

С построяването й ще се усъвършенства транспортното обслужване на интернационалния и вътрешния трафик, ще се увеличи сигурността на придвижването и директният трафик ще бъде изведен отвън обитаемоте места.

Автомагистрала " Русе - Велико Търново " ще бъде главната връзка, свързваща моста над река Дунав при Русе с гр. Велико Търново, с път I-4 Коритна - Севлиево - Велико Търново - п. в " Белокопитово " на Автомагистрала " Хемус ", с път I-3 Гара Бяла - Плевен - Коритна - Ботевград и бъдещия сектор от Автомагистрала " Хемус " край Велико Търново.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР