АПИ бави ремонта на участъка от магистрала „Марица“ близо до

...
АПИ бави ремонта на участъка от магистрала „Марица“ близо до
Коментари Харесай

АПИ бави ремонта на магистралата до „К. Андреево“

АПИ бави ремонта на сектора от автомагистрала „ Марица “ покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Това стана ясно от днешната среща сред регионалния шеф на Хасково Минко Ангелов и изпълнителният шеф на компанията реализатор „ АБ “ АД Тенчо Пасков. 8-километравия учъстък е затворен към този момент 8 месеца, а наближава летния сезон.

Работата е преустановявана няколко пъти по предписание на АПИ. Първата заповед бе от средата на ноември 2020 година и в нея бе посочено, че би трябвало да спрем всевъзможни строително-монтажни работи поради метеорологичните условия, съобщи Тенчо Пасков. По-късно получили предписание, че могат да положат до първи клас биндер, след което да бъде пуснато придвижването, само че това не станало. В края на декември поискахме повдигане на краткотрайната организация на придвижване с протокол от комисия и стартиране на придвижването. В началото на февруари отправихме ново искане до АПИ, с цел да ни разрешат в частта на оборудванията да продължим работа. Работата била възобновена на къс интервал. В средата на април е изпратено ново искане до АПИ за възобновяване на ремонтите, само че отговор няма, сподели още Пасков. Той бе безапелационен, че стартират работа на идващия ден, щом получат предписание.

Движението обаче няма да може да бъде пуснато, поради ремонтните действия на останалата част и ще се наложи краткотрайна организация по сигурност на придвижването, стана ясно на срещата.

След нея Минко Ангелов провел диалог с ръководителя на УС на АПИ Апостол Минчев, който го увери, че ще пусне заповед за възобновяване на работата още на следващия ден.

На прага на дейния летен сезон, проблематичен е и различен сектор в региона, който поема трафика от Румъния към Гърция- пътят Стара Загора- Димитровград. Ремонтът на сектор от него също е предоставен на „ АБ “.

„ Участъкът на разклона от с. Брод до метан станцията е асфалтиран с добра геометрия и маркировка, само че единственият проблем са фугите. Предстои те да се доставят и изпълнителят пое ангажимент до 20 юни придвижването да бъде пуснато “, сподели шефът на Областно пътно ръководство Хасково Радостин Ламбрев, който също взе участие в срещата.

От компанията реализатор подчертаха, че са получили заповед от проектанта и той предлага да не се пуска придвижването, до момента в който не се инсталират фугите. „ Причината да не са инсталирани е, че сега в България не се инсталират фуги, поради условие от предходната година, която задължава всички вносители на фуги да бъдат сертифицирани, добави още Пасков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР