Апелираме към министър Христо Проданов, който е партньор на бранша,

...
Апелираме към министър Христо Проданов, който е партньор на бранша,
Коментари Харесай

Поли Карастоянова: Нужен е план за бежанците след 31 май

" Апелираме към министър Христо Проданов, който е сътрудник на сектора, още занапред да стартираме подготовка за различен проект, който гладко да даде опция бежанците, които са тук и са настанени по хотели там, където са, да останат или да бъдат напълно наоколо. Така по натурален метод да стартира летният туристически сезон ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Поли Карастоянова от Национален ръб по туризъм.

" Тези, които бягаха от войната, откриха заслон по нашето Черноморие. Ние не можем да кажем " до тук беше ", би трябвало да се откри място за бежанците покрай мястото, където са в този момент ", уверена е тя.

Според Карастоянова този проект би трябвало да бъде квалифициран още занапред. За нея е допустимо и някои от бежанците да могат да си намерят работа в туризма.

За нея сезонът не се чака да е мощен и по-слабо ангажираните обекти биха могли да одобряват бежанците след 31 май, още веднъж с подкрепяне от страната.

" Когато слагаме въпроса за алтерантивните благоприятни условия, би трябвало да е ясно, че е въпрос на правила и процедури, които не се дефинират от Министерство на туризма. Би било недопустимо да не е способна българската страна да не може да откри решение за 25-30 хиляди бежанци, просто би трябвало да се работи по-стегнато ", счита Поли Карастоянова.

Относно Плана за възобновяване и мястото на туризма в него, тя съобщи, че няма нито лев очакван лев за сектора, обиден най-силно от Коронавирус. Карастоянова се надява, че документът не е затворен и предстоят промени, които да отразяват потребностите на туризма.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР