Апелативният съд във Варна увеличи от 15 на 18 години

...
Апелативният съд във Варна увеличи от 15 на 18 години
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна увеличи наказанието на убиец от 15 на 18 години затвор

Апелативният съд във Варна усили от 15 на 18 години затвор при първичен непоколебим режим присъдата на охранителя Виктор П. и го призна за отговорен за умишленото ликвидиране на Мартин К., осъществено по хулигански подбуди и с особена свирепост в късната есен на 2015 година в девненския квартал Повеляново.

Съдът удостовери първоинстанционната присъда в останалата й част, с която са били почетени гражданските искове на родителите на убития юноша в размер на по 130 000 лв. за всеки един от тях.

Днес въззивната апелативна инстанция прегледа митинга на прокуратурата, както и жалбата на подсъдимия против 15 годишната присъда, с която през м.март тази година Окръжен съд – Варна призна виновността на подсъдимия за убийството на 22-годишния Мартин К. от село Николаевка. Обвинението изиска наказване  доживотен затвор и като опция съдът да наложи на охранителя от дискотека " Акапулко " 20 години отнемане от независимост.  Защитата на Виктор апелира наказването и изиска преквалификация на действието за ликвидиране, осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че с присъдата на първата правосъдна инстанция  - 15 години отнемане от независимост при непоколебим режим за съзнателно ликвидиране, Виктор е бил оневинен по в началото повдигнатото обвиняване за ликвидиране, осъществено по хулигански подбуди и с особена свирепост. Престъплението е било осъществено на 28 ноември 2015 год. в девненския кв. „ Повеляново “. Подсъдимият е бил извикан от работещ девненската дискотека „ Акапулко “ във връзка кавга и сборичкване с клиент на заведението. 22-годишният Мартин  чествал в дискотеката с приятеля си Руси В. идната женитба с неговата сестра.  Виктор дошъл на мястото и откакто се осведомил къде се намират клиентите, които не желали да изоставен дискотеката, се отправил към двора на намиращата се в съседство детска градина. Охранителят нападнал Мартин и му нанесъл с нож голям брой удари по тялото. Един от тях засегнал смъртоносно сърцето на 22-годишния юноша. Приятелят му бил ранен в бедрото, само че съумял да алармира на незабавния телефон 112  за случилото се. Пристигналият медицински екип установил гибелта на Мартин. 

Делото пред първата правосъдна инстанция бе гледано два пъти, след промени в Наказателно-процесуален кодекс, съгласно които функционалностите на правосъден заседател не може да извършва настоящ. Днешната присъда на Варненския апелативен съд предстои на касационна инспекция пред Върховен касационен съд в 15 дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР