Апелативният съд в Полша потвърди решението на първоинстанционния съд и

...
Апелативният съд в Полша потвърди решението на първоинстанционния съд и
Коментари Харесай

Полски съд отмени близо $8 млрд. глоба на Газпром и пет западни компании

Апелативният съд в Полша удостовери решението на първоинстанционния съд и дефинитивно анулира глобата от близо 8 милиарда $ на Службата за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK), наложена на " Газпром " и пет от неговите сътрудници, европейските енергийни компании - Engie Energy, Uniper, OMV, Shell и Wintershall. Това оповестява полският в. Puls Biznesu.

UOKiK стартира следствие на плана за газопровод " Северен поток-2 " още през 2018 година Според оценката на регулатора съветският снабдител е сключил договорка с сътрудници без предварителното единодушие на UOKiK, което може да докара до ограничение на конкуренцията и по този метод е налице нарушаване на антитръстовото законодателство. Този метод е попречил на основаването на обединен оператор за построяването на газопровода.

Този метод също по този начин предотврати основаването на един-единствен оператор за строителството на газопровода, вследствие на което работата беше осъществена от дъщерното сдружение на " Газпром " Nord Stream 2 AG, а европейските сътрудници действаха като заемодатели. През 2020 година регулаторът наложи санкции на всички участници в плана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР