Апелативният съд в Милано потвърди присъдата, постановена от съда в

...
Апелативният съд в Милано потвърди присъдата, постановена от съда в
Коментари Харесай

Осъдиха собственика на Интер за над 250 милиона евро, американски фонд поема контрола над отбора?

Апелативният съд в Милано удостовери присъдата, постановена от съда в Хонконг през 2022-а година, която постановява, че президентът на Интер Стивън Жан би трябвало да изплати заеми в размер на 250 милиона евро на China Construction Bank.

Corriere dello Sport написа, че парите са били усвоени от компания, следена от холдинга „ Сунинг “, в който е структуриран главният бизнес на Жан и татко му. „ Сунинг “ е един от колосите в търговията на дребно в Китай, само че пострада грубо от рецесията с ковид. Сега, дружно с лихвите дългът към China Construction Bank набъбва до 320 милиона.

Жан към този момент беше наказан да изплати заемите от съдилищата в Хонконг през 2022-а година, само че в този момент решението работи и на територията на Италия, което прави появяването му в Милано в близко бъдеще малко евентуална.

The court of appeal in Milan has upheld a ruling by the courts in Hong Kong, which states that Inter owner Steven Zhang must repay loans of over €250m.
— Football Italia (@footballitalia)
Ситуацията в допълнение се усложнява от обстоятелството, че Жан и татко му към този момент взеха 275 милиона евро назаем от американския капиталов фонд Oaktree, залагайки Интер. В случай, че дългът не бъде затрупан Oaktree ще вземе 68,5% от акциите.

Първоначалната сделка с американците бе парите да бъдат върнати за три години, само че те от дълго време бяха просрочени. Лихвите по заема се натрупат и към края на 2023-а година единствено от тях бяха навъртени 329 милиона евро за заплащане. През февруари тази година от Oaktree се съгласиха на разсрочване до 2026-2027 година, само че при повдигане на лихвата от 12 до 15%.

В момента Интер договаря за ново преструктуриране на дълга с Oaktree. Ако не бъде реализирано ново съглашение, фондът може да поеме контрола над Интер до няколко месеца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР