Апелативният съд в Белград отново отмени съдебното решение на първа

...
Апелативният съд в Белград отново отмени съдебното решение на първа
Коментари Харесай

Сърбия отново отмени решението за екстрадиция на Цветан Василев в България

Апелативният съд в Белград още веднъж анулира правосъдното решение на първа инстанция от септември 2020 година, в което се споделя, че са изпълнени изискванията за предаване на българския предприемач Цветан Василев на правосъдните органи в България, които водят против него дело за злоупотреби, предава Танюг.

С ново решение от 10 май казусът " Василев " е върнат за преразглеждане от Висшия съд в Белград, заяви за Танюг говорителката на съда Миряна Милич.

Апелативният съд счита, че формулировката на решението на първа инстанция е неразбираема и спорна. Освен това той приема жалбата на отбраната, че Висшият съд е пропуснал да приложи наредбите на двустранното съглашение сред Федеративна национална република Югославия /ФНРЮ/ и Народна република България за взаимна правна помощ, което е довело до приемане на нелегално и погрешно решение и нарушение на наказателните процедури, сподели Милич.

Висшият съд в Белград одобри на 29 септември 2020 година решение, с което се открива, че са изпълнени изискванията за екстрадиция на Василев в България. Същият съд и по-рано е установявал съществуването на условия за екстрадицията му, само че решенията му всякога бяха отменяни след обжалване от юриста на Василев.

Танюг показва, че България води дело против Василев от 2014 година, когато беше издадена интернационална заповед за издирването му, а при започване на 2018 година прокуратурата в София повдигна обвиняване против него за присъединяване в незаконна група. Преди издаването на заповедта за арест Василев избяга от България поради съмнителна активност на ръководената от него Корпоративна комерсиална банка /КТБ/, с което провокира най-голямата банкова рецесия в страната си, напомня организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР