Апелативният съд остави за постоянно в ареста Светозар Стоянов, който

...
Апелативният съд остави за постоянно в ареста Светозар Стоянов, който
Коментари Харесай

Светозар убил мъжа пред Бургаската болница от бой, защото го обиждал и заплашвал

Апелативният съд остави за непрекъснато в ареста Светозар Стоянов, който умъртвил по извънредно непосилен метод съратника си по орис пред УМБАЛ. 55-годишният мъж е упрекнат в ликвидиране на мъж с неустановена идентичност, осъществено на 3 октомври тази година в градинката до здравното заведение.

Стоянов налагал скитащия нещастник с крайници и пръчка в главата, с която му разрушил черепа. Обвиняемият е направил цялостни признания и съдействал за откриване на закононарушението. Срещу него е повдигнато обвиняване по чл.115 от Наказателния кодекс и го грозят от 10 до 20 години затвор, заяви Флагман.

Стоянов е обжалвал пред въззивната инстанция наложената от окръжния съд в Бургас мярка за неотклонение “задържане под стража “. Тезата на юриста му е, че той не е умъртвил съзнателно потърпевшия, а се касае за непредумишлено ликвидиране, предизвикано посредством отправяне на обиди, закани и практикуване на физическо принуждение.

Служебният бранител уточни в правосъдната зала, че Светозар е останал на мястото на престъплението в градинката край УМБАЛ-Бургас близо 7 часа, самичък се е обадил на тел.112, изчакал е идването на полицейските органи и непринудено се е предал. Защитата пледира за домакински арест.

Представителят на Апелативна прокуратура изрази мнение, че жалбата е неоснователна, защото взетата мярка задържане под стража е вярна и законосъобразна. Бургаският апелативен съд като се срещна с всички материали по делото, разиска доказателствата, събрани в хода на следствието и ревизира атакуваното определение по недоволствата на жалбоподателя и служебно напълно, направи извода, че частната тъжба е неоснователна.

Според въззивния състав има действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, а действието определение като закононарушение с високата степен на социална заплаха, поради времето, мястото, механизма, средствата за неговото осъществяване и незначителния мотив за лишаване на човешки живот.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР