Апелативна специализирана прокуратура е повдигнала обвинения на трима служители от

...
Апелативна специализирана прокуратура е повдигнала обвинения на трима служители от
Коментари Харесай

Задържаха бургаски митничари за подкупи

Апелативна профилирана прокуратура е повдигнала обвинявания на трима чиновници от Митническо бюро „ Нефтохимически комбинат “ при Митница „ Бургас “, оповестиха оттова. Касае се за присъединяване в незаконен сговор за приемане на подкупи. Акцията по задържането им е извършена преди два дни от ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Според събраните досега доказателства тримата са се договорили да желаят дребни суми от всеки водач на автоцистерна, който е желал да мине бързо през пункта. Точната сума на подкупите, които чиновниците са получили, поради големия брой камиони, преминаващи ежедневно през пункта, е в развой на уточняване.

8 митничари с обвинявания след акцията на " Кулата “

В рамките на следствието са разпитани десетки очевидци, имащи отношение към корупционната процедура. Използвани са и СРС, които разкриват методите на незаконна активност на митническите чиновници. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двама от упрекнатите е наложено прокурорско задържане. На третия участник в незаконния сговор (престъпление по член 321, алинея 6) е наложена парична гаранция.

Фирми употребили " абонамент " при корумпираните митничари

Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд да наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на двамата арестувани от прокуратурата митнически чиновници поради съществуване на заплаха да се укрият или да извършат друго закононарушение.
По тематиката Маринов: При акцията на „ Кулата “ няма арестувани от Гранична полиция, единствено митничари Арестуваха над 20 митничари на Кулата. Шофьори: Отдавна давахме сигнали за корупция на пункта
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР