Апелативен съд в Колорадо във вторник постанови, че Доналд Тръмп

...
Апелативен съд в Колорадо във вторник постанови, че Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Върховният съд на Колорадо забранява на Тръмп да участва в гласуването в щата заради нарушаване на конституцията на САЩ

Апелативен съд в Колорадо във вторник постанови, че Доналд Тръмп не може да взе участие в първичните избори за президент на щата, защото дейностите му към офанзивата против Капитолия през 2021 година го вършат неприемлив.

„ Мнозинството от съда смята, че президентът Тръмп е дисквалифициран да заема длъжността президент според раздел три от Четиринадесетата корекция на конституцията на Съединените щати “, написа съдът.

„ Тъй като той е дисквалифициран, това би е непозволено деяние според Изборния кодекс за държавния секретар на Колорадо, с цел да го включи като претендент в първичното президентско гласоподаване. "

Кампанията на Доналд Тръмп в Белия дом даде обещание, че ще апелира решението на Върховния съд на Колорадо, като представител назова решението е „ изцяло неправилно “.

„ Ние бързо ще подадем тъжба до Върховния съд на Съединените щати и в същото време искане за отсрочване на това надълбоко недемократично решение “, сподели в изказване представителят на акцията на Тръмп Стивън Чен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР