Апелативен съд-Пловдив не пожали двамата млади цигани от Асеновград и

...
Апелативен съд-Пловдив не пожали двамата млади цигани от Асеновград и
Коментари Харесай

Няма милост за циганите, които извършиха чудовищното убийство в Асеновград

Апелативен съд-Пловдив не пожали двамата млади роми от Асеновград и ги остави в ареста. БЛИЦ напомня, че 15-годишният Исмаил Асан е упрекнат в съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод на 41-годишен мъж от мюсюлмански генезис, също от Асеновград.

17-годишният Митко Асенов е упрекнат в това, че е откраднал телефона на жертвата, откакто тя е била умъртвена. Двамата циганина са неуки, необразовани и едвам приказват в съда.



При обжалването на мярката си по-малкият сподели, че е безпаричен, нищо не желае от съда и желае единствено да го пуснат.

По-големият съобщи, че желае независимост, тъй като имал изпити, бил 10 клас и бил на независима форма на образование.

Адвокатите желаеха по-лека мярка и независимост за клиентите си. Единият - с претекст че Митко Асенов бил просто упрекнат в обир и евентуално щял да получи условна присъда. Съдийският състав, обаче, сподели, че това е най-чудовищният грабеж и мародерство, с които той се е занимавал, тъй като Митко е следил по какъв начин Исмаил скача върху главата на жертвата, по какъв начин го убива, не се е намесил, а по-късно го е ограбил.



Съдът отхвърли да пусне и килъра на независимост с по-лека мярка, защото има заплаха той да извърши друго закононарушение, а стореното от него е с висока степен на социална заплаха.

БЛИЦ напомня, че преди към две седмици жертвата се прибирала късно вечерта от вкъщи на брат си. Двамата дребни нарушители го срещнали, решили да го ограбят, съборили го на земята, а по-малкият почнал да скача върху главата му.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР