Апелативен съд – Пловдив отмени присъда на Хасковския окръжен съд,

...
Апелативен съд – Пловдив отмени присъда на Хасковския окръжен съд,
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив оправда обвинен за трафик на хероин

Апелативен съд – Пловдив анулира присъда на Хасковския областен съд, с която турският жител Р. Г. е наказан на 13 години отнемане от независимост и санкция от 100 000 лв. за трафик на хероин и го призна за почтен. Потвърди наказването на втория обвиняем по делото В. Р., който е наказан на 9 години отнемане от независимост и санкция от 100 000 лв..

Делото пред Пловдивския апелативен съд е формирано по тъжби на подсъдимите Р. Г. и В. Р. против наказванията им.

Турският жител Р. Г., е приет от Хасковския областен съд за отговорен в това, че на 19.08.2019 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “, област Хасково, в съучастничество с подсъдимия В. Р., в качеството на помощник, с лек автомобил марка " Опел “, модел " Зафира “ с немски регистрационен номер, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България без съответно позволение високорисково наркотично вещество – хероин, с общо тегло 18,972 кг на обща стойност 1 707 489 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. Със същата присъда В. Р., жител на Федерална република Германия, е приет за отговорен в осъществяване на същото закононарушение.

Апелативен съд – Пловдив обширно проучва събраните по делото доказателства и реши, че доказателствата са незадоволителни, с цел да се обоснове обвиняването против турския жител Р. Г., за осъществяване, в съучастничество с втория подсъдими В. Р., на тежко съзнателно закононарушение контрабанда на високорискови наркотични субстанции. За това го призна за почтен и анулира мярката му за неотклонение " задържане под стража “, като я размени с " подписка “. Подсъдимият беше освободен още в залата.

Решението на Пловдивския апелативен съд предстои на митинг и обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР