Апелативен съд – Пловдив остави за постоянно в ареста 48-годишния

...
Апелативен съд – Пловдив остави за постоянно в ареста 48-годишния
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за убиеца от Куклен

Апелативен съд – Пловдив остави за непрекъснато в ареста 48-годишния Мариан Паскалев, упрекнат за убийството на съседа си в Куклен.

55-годишният Ламбри Лятев бе открит на 29 декември от сина му в безпомощно положение в двора на къщата му.

Отзовалият се на сигнала на тел. 112 лекарски екип констатирал гибелта на Лятев. Той е умрял вследствие на нанесен солиден побой след битов скандал със съседа му Мариян Паскалев.

Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране.

За това тежко престъпление Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Според магистратите събраните доказателствата по делото сочат съпричастност на Мариан Паскалев към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Затова по отношение на нето съдът взема най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, защото има реална заплаха Паскалев да се укрие и да извърши друго закононарушение.

Въззивното дело бе формирано по искане на Паскалев за изменение на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “ в „ домакински арест “. Това искане беше счетено за безпричинно.

Апелативният съд удостовери извода на окръжния съд за обосновано съмнение за присъединяване на Паскалев в действието, за което му е повдигнато обвиняване.

Потвърди и мнението му, че заплахата от укриване и осъществяване на закононарушение се презюмира, а данните по делото не оборват законовото съмнение.

В тази връзка откри, че е неуместно Паскалев да търпи мярка за неотклонение „ домакински арест “ в дома си в Куклен, който се намира в един двор с къщата на сина и съжителката на потърпевшия.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР