Апелативен съд – Бургас потвърди решение, постановено по описа на

...
Апелативен съд – Бургас потвърди решение, постановено по описа на
Коментари Харесай

Екстрадират в Гърция обвиняем за трафик на мигранти

Апелативен съд – Бургас удостовери решение, постановено по разказа на Окръжен съд – Ямбол, с което е позволено предаване на желаното лице Христо Пенев, с българско и турско поданство, на Република Гърция, оповестиха от съда.
Мъжът се търси по /ЕЗА/, издадена от Апелативна прокуратура на Тракия, Република Гърция за осъществяване на наказателно гонене за действие квалифицирано от издаващата страна като „ оказване на помощ за нелегално влизане и престояване “ на на територията на Република Гърция. Деянието съставлява тежко закононарушение по Наказателен кодекс на Република Гърция и е наказуемо с отнемане от независимост от две до петнадесет години за всяко превозено лице. Подобно закононарушение има аналог и в българския углавен закон, а точно действия по чл.280 ал.2 т.4 от Наказателен кодекс на Република България.
 Гърция хвана мигранти в български хладилен камион Гърция хвана мигранти в български хладилен камион
Гръцката полиция откри шестима мигранти в български хладилен камион, оповестява БНР. Те влезнали в него без знанието на водача, който е з...
Въззивният съд приема изводите на първата инстанция, че в тази ситуация са налице всички законови предпоставки за допускане осъществяването на Европейска заповед за арест и предаване на желаното лице Пенев на издаващата заповедта страна Република Гърция, по отношение на осъществяване на наказателно гонене против него за осъществени закононарушения на територията на същата.
ЕЗА е издадена от способен правосъден орган. Престъпленията, за които се желае предаване за наказателно гонене на българския жител, не са осъществени на територията на Република България. Същевременно, за същото закононарушение у нас не са формирани наказателни производства против лицето, липсват също данни Христо Пенев да е изтърпял или да търпи наказване по влезнала в действие присъда за същото закононарушение. По делото е постъпило писмо от Апелативна прокуратура на Тракия, Република Гърция, с което е декларирана експлицитна позиция на способния орган, че при положение на наказание с влезнала в действие присъда на наказване „ отнемане от независимост “ или друга глоба, преследваното лице ще бъде върнат назад в Република България, след чуването му, с цел да изтърпи вероятно наложено му наказване. Апелативен съд – Бургас не установи съществуване на учредения за отсрочване осъществяването на заповедта.
Съдът удостовери и мярката за неотклонение „ задържане под стража “ до фактическото предаване на Христо Пенев на способените управляващи на Република Гърция.
Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР