„Апартаментгейт може да е един от факторите, които да рестартират

...
„Апартаментгейт може да е един от факторите, които да рестартират
Коментари Харесай

"Апартаментгейт" ще рестартира доверието в политиците

„ Апартаментгейт " може да е един от факторите, които да рестартират доверието в българския политически развой. Първоначално всичко ще наподобява като дълбока кал, само че с времето политиците, които не устоят на публичния тест на доверие, ще бъдат принудени да дадат крачка обратно. Този разбор на обстановката направи пред Радио " Фокус " политологът Първан Симеонов, който е и изпълнителен шеф на " Галъп Интернешънъл ".

Според него сега в ГЕРБ стартира борба за завещание. Разпределят се позиции измежду тези, които остават на гребена на вълната след Бойко Борисов.

Борисов не е безконечен. ГЕРБ ще би трябвало да продължава и след вероятно негово отдръпване от партийната политика. Ще би трябвало да се мисли за утрешния ден, добави Симеонов.

В ГЕРБ постоянно е имало две визии. Една много по-праволинейна и друга много по-чувствителна за публичното мнение - визия партийна и визия борисовска. Или постоянно е имало други две визии: визия малко по-ориентиранa към Изтока, в тукашния подтекст и политическите нрави, и друга прозападна визия. Този вид напрежение ще продължи, тъй че аз персонално чакам и отсега нататък да припламват искри. Но огромната цел на ГЕРБ ще бъде това да не проличава, вътрешните напрежения да не личат и най-малко към този момент те се удържат, изясни политологът.

Първан Симеонов сподели още, че при общото погрозняване на политическия развой хората са склонни да мислят, че и едните, и другите еднообразно не стават и да търсят някой трети. Има фигури, към които българите биха се обръщали с интерес в обстановката - президентът Румен Радев и омбудсманът Мая Манолова, сподели още Първан Симеонов, като добави, че евентуално няма да липсват и нови претенденти.

Дългосрочният резултат от „ Апартаментгейт " може и да е положителен, само че краткосрочно ще наподобява грозно, разяснява Симеонов. По думите му свадите с парцелите могат да имат резултата на доминото.

Първо ще доведат до това, че край сухото ще гори и суровото. После ще доведат до пречистване на властта, а може би и на цялата политическа каста, тъй като вадейки си кирливите ризи един на различен, политиците ще имат повече от едно на разум, какво, по кое време, по какъв начин купуват, вършат и демонстрират като витален стандарт. Трето - абсурдът евентуално ще има отражение в изборни резултат. Четвърто - ще разреши на Бойко Борисов да вземе назад част от пространството в партията си, което до момента, сякаш бе взел господин Цветанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР