Апаратура от последно, най-високо поколение за диагностика и оценка на

...
Апаратура от последно, най-високо поколение за диагностика и оценка на
Коментари Харесай

„Софиямед“ с последно поколение апаратура за изследване на пациенти със сърдечносъдови заболявания

Апаратура от последно, най-високо потомство за диагностика и оценка на резултатите от интервенционални процедури при кардиологични и съдови болести, към този момент действа в Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология, и съдова хирургия в УМБАЛ „ Софиямед “. Това оповестиха от лечебното заведение. 

„ IVUS ” съставлява характерен способ за оценка на съдовете посредством вътресъдов ултразвук. Това е тип нагледно проучване, употребяващо катетър с дребна ултразвукова сонда, позволяваща оглеждането на вътрешната повърхнина на коронарните и периферни съдове. Тя дава опция на кардиолозите и съдовите хирурзи да създадат оценка на степента на стесненията на съдовете, изключително когато ангиографския резултат не може да бъде интерпретиран изрично. Чрез нея експертите дефинират размера на съда, характера на атеросклеротичната плака, която го стеснява и им дава опция за оценка на резултатите след интервенционална процедура.

Апаратурата има приложение при диагностиката и лекуването на исхемична болест на сърцето, както и заболявания на периферните съдове, по време на инвазивното проучване, което се прави в болнични условия. Апаратът разполага с висока разграничителна дарба, посредством която експертите получават най-хубавата и подробна информация за морфологията на съдовете, от която имат потребност по време на интервенции на коронарните съдове на сърцето.

Апаратът IntraSight MOBILE „ IVUS “ е на софтуерният колос PHILIPS и е единствен от този модел в България. От представителството на компанията за страната „ Новимед Кардио “ ЕООД разясняват, че апаратурата е най-върховото достижение на компанията като софтуерни и функционални благоприятни условия и се ползва като допустимо най-иновативната сега в Съединени американски щати. Позволява съгласуваност с операционната платформа на компанията PHILIPS IntraSight посредством която резултатите от извършена ангиография, коронарография, FFR, IFR и проучване с интракоронарен ултразвук се сплотяват, с цел да дадат на експерта систематизирана информация, въз основата, на която той да приложи допустимо най-оптималното и персонализирано интервенционално лекуване.

Апарата дава и информация по отношение на евентуалните затруднения, които биха довели до неподходящи резултати и неуспехи след стентиране, като по този метод насочва медицинските лица към най-подходящата тактика за диагностика и терапия.

“Възможностите, които ни дава новата инсталация и тази, с която като цяло разполага Клиниката ни, са доста огромни.  Това подсигурява на пациентите ни допустимо най-комплексните диагностични и лечебни благоприятни условия при интервенционално лекуване. Данните, получени по този метод подкрепят вземането на решение за последващата реваскуларизация, установяване размера на стента или нуждата от спомагателни процедури. Интракоронарния ултразвук е незаместим при оценката на резултата от интервенционалната процедура, пресъздавайки експандирането и положителното прилепване на стента към съдовата стена, което е изключително значимо за понижаване на случаите на рестеноза и ин-стент тромбоза ”, разяснява доцент доктор Ивета Ташева, шеф Клиника по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „ Софиямед “.

„ При вътресъдовият ултразвук получаваме ехографски облик непосредствено от вътрешността на съда. Информацията е освен за лумена, само че и за типа и структурата на плаките, съществуването на тромботични маси и точните размери на артерията. И всичко това е в действително време и може да ни разреши да вземем най-правилното решение по време на една интервенцонална процедура. Например благодарение на IVUS можем да оценим до каква степен остатъчно притеснение или дисекация след балонна ангиопластика в действителност е значимо и постанова слагането на стент. Много тъкмо може да се дефинира и какъв е подобаващият размер на стента, с цел да реализираме допустимо най-хубавия дълготраен резултат “, разяснява доктор Димитър Николов, шеф на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ „ Софиямед “.

Специалистът обръща внимание, че апаратът е безусловно незаместим при интервенционалното лекуване на остри и хронични запушвания на дълбоките вени, което набира все по-голяма известност. Няма различен способ, който на този стадий да дава толкоз детайлна информация за вътресъдови недостатъци и прилепяне на дълбоките вени в таза. Използването на IVUS, дружно с използването на някои нови за страната ни способи за премахване на тромбите и съществуването на подобаващи венозни стентове, дават опция лекарите да отговорят по най-хубавия и актуален метод на провокациите, свързани с дълбоката венозна патология.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР