Антонио Касано обяви отказването си от футбола само дни, след

...
Антонио Касано обяви отказването си от футбола само дни, след
Коментари Харесай

Касано обяви оттеглянето си от футбола - този път наистина слага край на кариерата си

Антонио Касано разгласи отказването си от футбола единствено дни, откакто стартира да тренира с Виртус Ентела. Това е вторият път, в който италианският нападател се връща след отричане, причислява се към нов тим и по-късно го изоставя в границите на 2 седмици, както направи и с Верона.

“Скъпи другари, денят пристигна. Денят, в който решаваш, че в действителност всичко е завършило. Благодаря на президента Гоци и на хората от Виртус Ентела за опцията, която ми предоставиха. Желая им всичко най-хубаво. В последните подготвителни дни обаче осъзнах, че към този момент нямам душeвността да упражнявам непрекъснато. За да играеш футбол, се нуждаеш от пристрастеност и гений, само че най-много от предпочитание, а в този миг имам други цели. Искам да благодаря на всички другари и съотборници, с които съм работил през годините, на противниците, на треньорите, на шефовете (да, даже и тези, с които съм имал спорове). Преди всичко, желая да поздравя почитателите - тези на моята страна, както и тези на противоположната, тъй като без тях футболът не би съществувал.
Antonio Cassano announces retirement - again.
“Dear friends. The day has come, the day when you decide it really is over. " https://t.co/nve9oOXMHH #SerieA #Calcio #VirtusEntella #Entella pic.twitter.com/aSzGBnk5gK
— footballitalia (@footballitalia) October 13, 2018 Футболът ми даде толкоз доста. Позволи ми да срещна чудесни хора, огромни първенци и елементарни хора. Взе ме от улицата, даде ми великолепно семейство и ми разреши да се развличам толкоз доста. И през днешния ден, когато виждам мач, оставам замаян. Това е най-хубавият спорт на света. Да, знам, в случай че имах различен темперамент, можех да печеля повече и да играя по-добре, само че, повярвайте ми, все пак преживах невероятни страсти и през днешния ден имам единствено нещата, които настина имат значение. Семейството и приятелите ми, както и никакво страдание. Сега стартира второто полувреме на моя живот. Любопитен и стимулиран съм на първо място да потвърдя на себе си, че мога да върша положителни неща и без помощта на краката си. Благодаря на всички от сърце”, се споделя в изказването на футболиста.

За разлика от обстановката с Верона през лятото на 2017 година, Касано не подписа контракт с Виртус Ентела, а единствено тренираше на проби с тях. Сега той е на 36 години, а последният му формален мач беше през май 2016 година за Сампдория. Той игра още за Бари, Рома, Реал Мадрид, Милан, Интер и Парма. Нападателят има 139 гола и 91 асистенции в 515 мача във всички шампионати, както и 10 попадения в 39 срещи за националния отбор на Италия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР