Антони Тренчев е категоричен - Nexo ще съди България. “Топ

...
Антони Тренчев е категоричен - Nexo ще съди България. “Топ
Коментари Харесай

Съоснователят на Nexo: Ще предявим иск за 1 млрд. долара

Антони Тренчев е безапелационен - " Nexo " ще съди България. “Топ префесионалисти на световно равнище ” правят оценка вредите на над 1 милиарда $. “Ще отстоим своите ползи ”, съобщи съоснователят на компанията. Това стана ясно от изявлението на съоснователя на криптобанката за. 

По думите му формалните обвинявания - неговото и на Коста Кънчев, към момента не са връчени.  

Що се отнася до Махмуд Мохамед, Тренчев съобщи изрично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния лист на търсени лица на израелските служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo ”.

За изказванията на прокуратурата в България
Това, което българската прокуратура е обяснила като “международно партньорство ”, се показва в даването на софтуерното решение, сподели Тренчев. “Това е безусловно неуместно обвиняване ”, безапелационен е той. Според него аргументите на българската прокуратура са политически. “Беше комфортен миг звучно да се ударят партии като Политическа партия и Демократична България и да се саботира третият мандат ”, счита той. 

По думите му той е знаел за някои от даренията към “Да, България ”, направени от негови чиновници, “но не съм изследвал и не съм се вмешателствал по никакъв мотив в тяхното решение да изразят гражданските си позиции ”, сподели още той. 

Тренчев отхвърли думите на експремиера Бойко Борисов, че “това е метод да се заобиколят разпоредбите ”.  “Трогателно, в действителност прочувствено. Това идва от човек, за който знаете какви подозрения има в обществото. Това е явен знак към проспериращия и преуспяващ IT бранш в България ”, сподели още той.

За политическия хайлайф

Тренчев удостовери, че се познава със съпредседателя на Демократична България - Христо Иванов. “Познавам Христо Иванов. Аз съм бил част от обществения живот в България преди години. Но не виждам по какъв начин това е съответстващо. Ние сме една шепа хора в България ”, разяснява Тренчев.

Той е безапелационен - двамата не са разговаряли за дарения. “Не знам по какъв начин по-ясно да го кажа. Ние сме световна компания, която не предлага услугите си в България, която съумява без обществени средства, европейски фондове, публични поръчки и политически чадър ”, безапелационен е той. 

За цената на транзакциите

“За страдание прокуратурата няма визия защо приказва ”, съобщи Тренчев. Според прокуратурата преводите на компанията са на стойност 94 милиарда Тренчев разясни - цената е над 100 милиарда “Ние имаме 5 млн. клиенти и милиони транакции, за които следим всеки ден ”, изясни той и добави: “просперираме все пак протичащо се в България ”. 

Той сподели още, че “въпреки препоръките на всички наши другари и близки да не се занимаваме с България, ние го направихме от родолюбие, патриотичност и желанието тази клета страна да има един образец за това по какъв начин иначе могат да се случват нещата - с изключение на кюлчета, пачки и мародерство ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР