Антон Зингаревич даде ексклузивно интервю, в което отговори на доста

...
Антон Зингаревич даде ексклузивно интервю, в което отговори на доста
Коментари Харесай

Зингаревич сподели: Нямам намерение да напускам Ботев

Антон Зингаревич даде извънредно изявление, в което отговори на много въпроси, касаещи жълто-черната общност. Собственикът на Ботев (Пловдив) разяснява връзките си с Илиян Филипов, както и абсурда, който се развихри в България, до момента в който тимът се приготвя в Турция. Милиардерът разкри и какви са упоритостите му отпред на клуба.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Botev Plovdiv Football Club (@botevplovdiv)

„ Мисля, че подготовката върви добре. Смятам, че и мачовете демонстрират, че ставаме все по-добри. Имаме много футболисти тук, което бе и концепцията, с цел да забележим по какъв начин се оправят и младите момчета. Имаме още един мач, само че като цяло мисля, че лагерът мина сносно. С идването си треньорът докара своята атмосфера в съблекалнята, Ивелин Попов също много спомага за връзката в тима. Краят на полусезона бе добър и се надявам, че ще продължим по този начин и напролет. Естествено постоянно има неточности, само че с моето идване в клуба искахме да наложим избран модел на работа, за което се изисква време. Имам цялостно доверие в управлението и треньорския щаб и мисля, че сме на верния път “, стартира Зингаревич.

„ Финансовото състояние на Ботев е устойчиво. Като цяло времената са сложни за всички клубове, само че положението на клубовете не би трябвало да зависи единствено от притежателите, а да се наложи модел, през които тимовете могат да се самоиздържат. Това се опитваме да създадем и мисля, че до някаква степен това стартира да се случва. Продадохме не малко футболисти. Това естествено изисква време, с цел да се приспособяваме и това неизбежно води до промени в клуба. Вече мисля, че имаме непоклатимост и в този момент би трябвало единствено да продължим развиването “.

„ Нямам никакви връзки с Илиан Филипов, единствено договорни. Той има бокс на стадиона. Той се опитваше да се сложи в позиция да може да взем клуба, което аз не мога да схвана от кое място идва това. Аз в никакъв случай не съм си и помислял да се отдръпвам.

„ Знам единствено някакви неща от пресата за проблеми с някои от почитателите. През предходната година имахме проблеми с защитата и трябваше да се създадат промени. Мисля, че би трябвало да се насочат въпроси към оперативното управление. Мисля, че ще се проведат някакви следствия и ще забележим по какъв метод ще се развият нещата. От това, което знам всичко идва от показания на един човек, който си трансформира думите. Има органи, които ревизират тези изказвания.

„ В България има един клуб, който е над всички финансово. Нашата цел е да сме финансово постоянни независимо. С сегашния тим, който е много млад, желаеме да реализираме положителни неща в идващите години. Опитваме се да вземем всеки мач, а по-късно ще се опитаме да стигнем до Европа. Във футбола всичко може да се случи, тъй че няма да споделяме, че няма да се опитаме да реализираме нещо. Сега ще пробваме да стигнем до Европа, а през идващия сезон ще се опитаме да подобрим още представянето си. Първите шест мача в действителност ни убиха този сезон, надяваме се да имаме по-постоянни изяви. Надявам се да вземем Купата “.

„ Имаме партньорство с тима на Виста. Имаме положителни връзки и сме разменили много играчи. Те имат план, който градят от много време и имаме добър сътрудник в тяхно лице.

Инвестирали сме към 3 милиона лв. като клуб в стадиона. Мисля, че ще продължим в тази линия. Ще построим фенмагазин и някои други неща, само че най-важното е да бъде завършен напълно стадионът. Коматево мисля, че е в много положително положение, несъмнено има хрумвания да продължим развиването и там, само че ще го вършим малко по малко.

Имаме значителен състав сега и мисля, че в случай че някой не си тръгне, това ще е ситуацията до лятото. Възможно е Бароан да напусне. Той има контракт до лятото, ние му предложихме нов, само че отхвърли, което го разбирам. Беше над две години с нас и желае да направи последваща стъпка в кариерата си. Привлякохме Георги Николов и се подсилихме много по този начин. Винаги имаме разновидности, само че все още мисля, че имаме уравновесен състав.

„ Имаме положителни връзки с Душан Керкез и се надяваме да подпишем нов контракт. Той се причисли с 12-месечен, само че желаеме да продължим работата си. Мисля, че към този момент има диалози по този въпрос със спортния шеф. Знам, че той се усеща добре тук и има също предпочитание да продължи да работи.

Източник: Sportal.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР