Антон Кутев коментира и горещата тема с войната, която вече

...
Антон Кутев коментира и горещата тема с войната, която вече
Коментари Харесай

Русия не е част от другия свят, уверява Антон Кутев

Антон Кутев разяснява и горещата тематика с войната, която към този момент месец води Русия с Украйна. По думите му няма обективна война, само че и не би трябвало светът да се концентрира да се бори с Путин, с цел да спрем " злото на света ". В Украйна не е единствената война сега, а Антон Кутев съпостави методът, по който постъпва Путин сега - решавайки, че със мощ ще наложи политически цели, с метода " по който българските бойци стояха в Афганистан ".

Също по този начин Кутев даде като образец и Ирак, а и Сърбия през 90-те години.

" Политическите елити би трябвало да си дадат сметка за аргументите, с цел да се реши въпросът ", счита Кутев и пита: " Как може да упрекваме Путин, че той съблюдава разпоредбите на актуалната система, т.е. правото на силата? Прилагането на мощ е част от европейския метод на мислене. Ние провокираме войни ", счита Кутев и акцентира, че спорът там, в Украйна, е повече от 14 години. " Като сме цивилизования Запад, за какво не взехме ограничения тогава ", пита Кутев.

Според него е трябвало да продължи дипломацията, а не да се въоръжава Украйна.

Кутев изрично отбрани тезата, че Русия не е част от " другия свят ", тя е част от Европа, част от културно-историческата база на нашата цивилизация, като се обоснова с имена на съветски писатели, композитори, културни дейци.

" Важното е освен да спрем тази война, а да престанем да провокираме войни ", настоя Кутев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР