Антон Хекимян е един добър избор и смятам, че ще

...
Антон Хекимян е един добър избор и смятам, че ще
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Почти всички структури в столицата номинираха Хекимян

„ Антон Хекимян е един добър избор и считам, че ще е изборът на столичани. Почти всички структури в столицата го предложиха. Той е обществена фигура, всички знаят какви са неговите благоприятни условия. Това не му пречеше да е сериозен към нас през годините “, съобщи в предаването „ Лице в лице “ някогашният енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Тя разяснява и затварянето на въглищните централи и плавното прекосяване към зелена сила.

„ Това, че има териториален проект за въглищните централи не значи затваряне на централите и уволняване на хората, които работят там. Не е имало разисквания с хората, които са директно наранени от затварянето “, сподели Петкова.

„ Нашата цел беше да се заложат пари за преход, с цел да се запазят оптимално дълго въглищните централи. Териториалните проекти плануват хората, които работят там, да бъдат поетапно съкратени “, уточни някогашният енергиен министър.

„ Друг проблем е описът на компании, които ще влагат в този преход. Проблемът е, че никой не е схванал по какъв начин са определени тези компании “, акцентира тя.

По думите ѝ не е имало гласност при избирането на компаниите.

„ Народното събрание съобщи, че въглищните централи би трябвало да работа най-малко до 2038 година. Енергийният преход няма да е единствено в това да закрием въглищните централи. В тези проекти би трябвало да има вложения в междинни технологии “, безапелационна бе Петкова.

„ Притесненията ни са, че няма тактика за опазване на работните места на хората във въглищните централи и компаниите, които не знаем по какъв начин са определени “, сподели тя.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР