Антиваксъри, които призовават хората да не се ваксинират срещу коронавирус

...
Антиваксъри, които призовават хората да не се ваксинират срещу коронавирус
Коментари Харесай

Затвор за антиваксърска агитация в Гърция

Антиваксъри, които приканват хората да не се имунизират против ковид или да не получат животоспасяващо лекуване, ще бъдат задържани по предписание на прокуратурата. Това гласят новите разпореждания на Наказателния кодекс по отношение на разпространяването на подправени вести, осведоми гръцкият новинарски уебсайт ekathimerini.com

В сряда aдвокатът Никос Антониадис, който е в челните редици на акциите против имунизацията, беше задържан по обвинявания в разпространяване на подправени вести и подбудителство към непокорство. Арестът му е разпореден от прокуратурата в Атина, която организира следствия за антиваксърска активност.

Арестът му е последван от тъжба, изпратена до прокуратурата от полицейското звено за киберпрестъпления с прикачени цифрови файлове. Те демонстрират изказвания на юриста в обществените мрежи, които гласят, че няма ковид, че пациентите се интубират без причина и че имунизациите имат странични резултати. По-късно Антониадис беше освободен в очакване на чуване предходната седмица, а през днешния ден му бе повдигнато обвиняване за разпространяване на подправени вести.

Хиляди гърци са скептични във връзка с ковид и се опълчват на наложените ограничения, като популяризират сходни погрешни твърдения и даже стопират децата си от учебно заведение. Такъв е казусът на Джанис Сарианидис – 37-годишен солунски търговец, който не има вяра, че има пандемия. Именно той е един от родителите, решил да спре детето си от учебно заведение. След това е задържан.

„ Няма пандемия “, твърди той пред „ Франс прес “, и дефинира като „ геноцид “ условието 8-годишният му наследник да бъде тестван два пъти седмично и да би трябвало да носи маска в учебно заведение. В момента там не се предлага ваксина на деца под 12 годишна-възраст.

В Северна Гърция равнищата на имунизация в някои региони са под от 50%, в съпоставяне със междинните за страната над 60%. През септември стана ясно, че към 100 000 медицински служащи са застрашени от уволняване, тъй като не са спазили срока да се имунизират до 1 септември. Затова „ Спешна помощ “ е принудена да работи с 1 245 души по-малко. Отново през септември породи и безразсъден проблем, в който антиваксъри отхвърлиха да им бъде прелята кръв от имунизирани хора. 

 
Пълен лист на страните, в които имунизациите за Covid-19 са задължителни
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР