Антитръстовите регулатори на Европейския съюз може да наредят на Google

...
Антитръстовите регулатори на Европейския съюз може да наредят на Google
Коментари Харесай

Европейските регулатори ще накарат Google да продаде част от бизнеса си с реклама?

Антитръстовите регулатори на Европейския съюз може да наредят на Гугъл на Alphabet Inc да продаде част от бизнеса си с рекламни технологии, сподели източник с директно запознаване с въпроса пред Reuters в понеделник.
Прочетете още
Главният антитръстов контролен орган на Европейски Съюз, Европейската комисия, може да подаде публична тъжба против Гугъл още в сряда, сподели източникът, което в допълнение ускорява трансатлантическите старания за понижаване на господството на софтуерния колос в цифровите реклами.

През 2022 година Комисията стартира следствие на необятното наличие на Гугъл на съвсем всички равнища на веригата за доставки за онлайн дисплейна реклама, като изрази угриженост по отношение на преобладаващата му позиция.

Заповедите за раздробяване от органа за защита на конкуренцията на Европейски Съюз са редки. Разочарованието обаче нараства, откакто Гугъл не съумя да се оправи с опасенията за конкуренцията, сподели източникът.

Комисията и Гугъл не дадоха отговор незабавно на настояванията на Ройтерс за коментар.

Гугъл е най-доминиращата платформа за цифрова реклама в света с 28% пазарен дял от световните рекламни доходи, съгласно изследователската компания Insider Intelligence.

Рекламните продажби на Alphabet през първото тримесечие паднаха по отношение на миналата година до 54,55 милиарда $, само че надминаха това, което анализаторите чакаха. Общите доходи на компанията майка Гугъл през интервала възлизат на 69,79 милиарда $.

През последните няколко години господството на Гугъл в онлайн рекламата от ден на ден се слага под въпрос. Оплаквания от съперниците по отношение на неговите хипотетични антиконкурентни практики доведоха до антитръстови следствия на голям брой континенти по отношение на неговите практики.

По-рано тази година Съединените щати започнаха дело за рекламни технологии против Гугъл, изисквайки продажбата на своя пакет за ръководство на реклами, и твърдяха, че колосът за търсене нелегално е злоупотребил с господството си в онлайн рекламата. Гугъл отхвърли каквото и да е нарушаване.

Вероятният ход на Европейски Съюз беше обявен за първи път от Wall Street Journal в понеделник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР