Антисемитските настроения са в подем в САЩ и Европа, което

...
Антисемитските настроения са в подем в САЩ и Европа, което
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН: Антисемитизмът е в подем в САЩ и Европа

Антисемитските настроения са в напредък в Съединени американски щати и Европа, което буди паника у Организация на обединените нации. Това се споделя в изказване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, поместено в алманах, показан през днешния ден в Ерусалим на Световния конгрес в памет на жертвите на Холокоста, съобщи ТАСС.

Сборникът съдържа изявления на международни водачи за нуждата от битка с антисемитизма.

Владимир Путин: Холокостът е и наша покруса

"Ние постоянно ще помним жертвите. Но най-хубавият метод да почетем тяхната памет е да се борим с антисемитизма и всички други форми на злоба в актуалния свят ", декларира Гутериш. Той акцентира, че зачестяват антисемитските набези в Съединени американски щати и Европа, нацистките знаци и лозунги към момента са необятно публикувани, а не престават и опитите да се отхвърля Холокоста.

Ужасите на Холокоста би трябвало да припомнят на актуалното потомство, че човешкото достолепие е неприкосновено, се споделя в изказването на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер, поместено в сборника. По думите му тази рана "не е заздравяла изцяло " и по тази причина "Холокостът не е единствено част от историята на Германия, а и предизвестие ".

Щайнмайер признава, че антисемитизмът продължава да съществува и през днешния ден. Според него не е задоволително хората просто да го осъждат, а "да показват по-забележимо солидарността си с евреите ". В текста президентът на Германия напомня за нападението против синагога в Хале предходната есен, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Румен Радев е на посещаване в Израел
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР