Антисемитска тълпа щурмува снощи летището в Махачкала, след като там

...
Антисемитска тълпа щурмува снощи летището в Махачкала, след като там
Коментари Харесай

Нетаняху призова Русия да защити израелските граждани след инцидента на летище в Дагестан

Антисемитска навалица щурмува нощес летището в Махачкала, откакто там кацна аероплан от Тел Авив. Според известия в медиите нахлулите в аерогарата са скандирали антисемитски лозунги и са развявали палестински флагове. Видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират хора, които крещят " Аллаху акбар ". Летището беше краткотрайно затворено, а идващите полети бяха пренасочени към други летища.

Няколко израелски медии оповестиха, базирайки се на израелски чиновници по сигурността, че израелските пасажери са били изолирани и охранявани на летището.

В взаимно изказване на кабинета на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и на министерството на външните работи се споделя, че " Израел чака съветските правоохранителни органи органи да обезпечат благополучието на всички израелски жители и евреи, където и да се намират, и да подхващат решителни дейности против нарушителите на публичния ред и против дивите подстрекателства, ориентирани против евреите и израелците ".

" Държавата Израел гледа с изключителна съвестност на опитите за нанасяне на щета на израелски жители и евреи където и да било ", се споделя в изказването и се прибавя, че израелското държавно управление продължава да следи събитията в Дагестан.

Междувременно израелската войска заяви, че терористичната формация " Хамас " държи явно повече заложници, в сравнение с се предполагаше. 239 души са в ръцете на Хамас, а ориста на други 40 не е известна.

" Хамас " заяви за " тежки боеве " с израелските войски в северната част на Газа, а цивилните поданици още веднъж са били предизвестени да бягат на юг. След седмици на свирепи въздушни удари Израел разгласи нов " стадий " във войната, която министър председателят Бенямин Нетаняху предизвести, че ще бъде " дълга и сложна ".

33 камиона с филантропична помощ са влезнали в Газа през вчерашния ден през граничния пункт " Рафах " на границата с Египет, заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси. Това е най-голямата автоколона, влезнала в обсадената палестинска територия след лимитираното обновяване на доставките на филантропична помощ на 21 октомври.

" Въпреки това е нужна доста повече помощ на регулярна основа, с цел да се избегне в допълнение утежняване на тежката филантропична обстановка, в това число цивилен вълнения ", съобщи службата.

Особено остра е потребността от гориво за работа на здравното съоръжение и оборудванията за водоснабдяване и канализация, само че Израел блокира всички доставки на гориво с претекста, че " Хамас+ ще го употребява за произвеждане на оръжия и експлозиви.

Главният прокурор на Международния углавен съд в Хага Карим Хан предизвести както " Хамас ", по този начин и Израел да се придържат към интернационалното право.

" Израел би трябвало да предприеме незабавни дейности за обезпечаването на храни и лекарства за цивилното население в Газа ", сподели Хан.

Новият ръководител на Камарата на представителите в американския конгрес, републиканецът Майк Джонсън, се опълчи на предлагането на президента Джо Байдън и изиска обособен пакет финансова помощ за Израел, а не взаимно с Украйна.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР