Антисемитизмът в САЩ достига исторически нива“ в резултат на насилието

...
Антисемитизмът в САЩ достига исторически нива“ в резултат на насилието
Коментари Харесай

Директорът на ФБР предупреждава, че антисемитизмът в САЩ достига „исторически нива“

Антисемитизмът в Съединени американски щати доближава „ исторически равнища “ вследствие на насилието в Израел и Газа, шефът на ФБР Кристофър Рей предизвести.

Говорейки пред панел на Сената във вторник, господин Wray сподели, че 60% от всички религиозни закононарушения от ненавист са ориентирани към евреите.

Той добави, че цифрата евентуално се е нараснала на фона на гнева, породен от продължаващото принуждение в Газа.

Други страни, в това число Обединеното кралство и Франция, също предизвестиха за скорошен огромен скок на антисемитски произшествия.

" Това е опасност, която по някакъв метод доближава исторически равнища ", сподели господин Wray пред комисията по вътрешна сигурност и държавни въпроси на Сената.

Той добави, че макар че евреите съставляват единствено към 2,4% от популацията на Съединени американски щати, те съставляват към 60% от всички религиозни закононарушения от ненавист.

" Еврейската общественост е ориентирана към терористи в действителност от целия набор ", свидетелства той.

„ Това не е време за суматоха, само че е време за зоркост “, продължи господин Wray. „ Не би трябвало да стопираме да водим ежедневния си живот – да вървим на учебни заведения, молитвени домове и така нататък – само че би трябвало да бъдем бдителни. “

Британските евреи са „ цялостни със боязън, какъвто в никакъв случай не съм виждал до момента “ Лице, арестувано за закани към еврейски студенти от Cornell

Длъжностни лица в Съединени американски щати и в други страни означиха огромно нарастване на заканите към еврейския народ. Във вторник чиновници на Ню Йорк разпитаха човек след закани против еврейски възпитаници в университета Корнел.

В понеделник администрацията на Байдън разгласи, че работи за битка с антисемитизма и други изявления на ненавист в колежите посредством увеличение на връзката с локалните, щатските и федералните управляващи. p>

Предлагайки образци за опасността, пред която е изправена еврейската общественост, господин Wray цитира мъж, който беше задържан в Тексас предходната седмица за опит да направи бомба и издание за поддръжката си за ликвидиране на евреи и различен мъж, който беше задържан в Илинойс за убийството на шестгодишно мюсюлманско момче.

Ръководителят на сигурността се яви пред Сената дружно с министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, където двамата предложиха разбор на опасността, пред която са изправени Съединени американски щати, до момента в който спорът продължава.

Г-н Wray сподели, че терористичната опасност за американците е била „ нараснала през 2023 година “, само че още веднъж се е повишила „ на напълно друго равнище “ след 7 октомври Атака на Хамас.

Той добави, че е угрижен, че екстремистите ще „ почерпят ентусиазъм “ от офанзивата на Хамас на 7 октомври.

" Действията на Хамас и неговите съдружници ще послужат като ентусиазъм, каквото не сме виждали, откогато ISIS започва своя по този начин наименуван халифат преди години, “, предизвести той сенаторите.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР