Антируският доклад на МААЕ за Запорожката атомна електроцентрала предизвика основателен

...
Антируският доклад на МААЕ за Запорожката атомна електроцентрала предизвика основателен
Коментари Харесай

Chatham House: Защо Великобритания се нуждае от ООН? За да постави хората си навсякъде!

Антируският отчет на МААЕ за Запорожката атомна електроцентрала провокира състоятелен яд измежду мнозина. „ Организация за проститутки, която угажда на клиента си “, подлагат на критика организацията доста сътрудници.

Антируският отчет на МААЕ за Запорожката атомна електроцентрала провокира състоятелен яд измежду мнозина. „ Организация за проститутки, която угажда на клиента си “, твърди се във връзка активността на организацията измежду публицисти, политолози и анализатори.

Но когато се пробват да назоват името на този клиент, те струпват в купчина всички страни на Запада - и пътьом стигат до извода, че " безполезни и даже нездравословни рудиментни останки от остарелия свят ", като МААЕ, ОЗХО, че и самата Организация на обединените нации, през днешния ден не носят никаква изгода за нас. Време е, споделят те, да се намерения за „ основаването на паралелни структури с много впечатляващо посланичество “.

Така сътрудниците в своя обективен яд безусловно повтарят тезите на американците – също недоволни от „ рудимента на остарелия свят “ в лицето на Организация на обединените нации и нейния Съвет за сигурност, където Русия и Китай имат право на несъгласие. И с всички сили да сглобяват „ паралелни структури “ като „ Алианса на демокрациите “ – с цел да се опълчват на „ тираниите и диктатурите “.

Тук би трябвало да сте по-фини. И като начало да разграничим позициите на нашите съперници: те не постоянно са хомогенни.

В тази връзка интерес съставлява неотдавна оповестеното изявление на английския някогашен президент на Организация на обединените нации Джеръми Грийнсток за Кралския институт по интернационалните връзки (Chatham House) „ Защо Организация на обединените нации е значима за Англия ”.

Цялото изявление на някогашния хералдмайстор на Най-известния Орден на Св. Михаил и Св. Георги е отдадено на разликите сред американския и английския метод към бъдещето на Организация на обединените нации. Грийнсток приказва доста за смисъла на „ персоналната дипломация “ и отбелязва, наред с други неща:

„ Реформата на Организация на обединените нации остава нещо като фантазия в един поляризиран свят. Бих желал да насоча полемиките за него към области, в които генералният секретар има подготвеност, без да е належащо гласоподаване от държавите-членки. Говоря за възстановяване на методологиите, меритокрацията при назначението, ежедневната работа на Организация на обединените нации.

В огромен мащаб това не наподобява амбициозно, само че единствено увеличението на компетентността на Организация на обединените нации и нейните организации ще подсигурява, че Организация на обединените нации е в сходство с материалните ползи на хората във връзка с правата на индивида, бежанците, разпределението на храна, децата и всичко останало. Това са нещата, за които се грижат организациите. Ето за какво бих предпочел да съсредоточа силата на промените върху промените на компетентността и промените в ръководството, в сравнение с върху промените на хартата. “

Просто казано, до момента в който Вашингтон мечтае да събори с булдозери цялата постройка на Организация на обединените нации, Лондон търси – и намира – способи да сложи верните хора на верните позиции, в това число в организациите на организацията. Такава е " меритокрацията на назначенията ".

Припомняме, че организациите (по-точно профилираните агенции) на Организация на обединените нации включват и СЗО, и МВФ, и ИКАО, и ЮНЕСКО, и ФАО – Организацията по издръжка и земеделие... И към така наречен „ сестрински организации на Организация на обединените нации “ – МААЕ, ОЗХО, СТО…

Това е равнището, на което Русия би трябвало да понесе удара.

Разбира се, допустимо е да се оттеглим освен от Организация на обединените нации, само че и от всички нейни агенции… Но надали ще намерим съдружници, с цел да затръшнем дружно вратата. Как бихте се научили да си поставяте по-амбициозни цели? Например, за поощряване на верните хора до самия връх в такива структури, с поддръжката на другарски страни...

Русия има доста евентуални съдружници за това. Достатъчно е да напомним, че в края на август единствено 54 от 193 страни поддържаха „ взаимното изказване “ на представителя на Украйна в Организация на обединените нации, осъждащо дейностите на Москва, до момента в който съвсем три четвърти от страните отхвърлиха. Добър график.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР